1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Belçika’da ifade özgürlüğü eşcinsellik karşıtlığında sınırlanıyor
Belçika’da ifade özgürlüğü eşcinsellik karşıtlığında sınırlanıyor

Belçika’da ifade özgürlüğü eşcinsellik karşıtlığında sınırlanıyor

Belçika, “eşcinsellik hastalıktır” diyen Türkiyeli imamı sınır dışı etme kararı aldı.

28 Ocak 2021 Perşembe 17:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Belçika’nın İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sammy Mahdi, "Toplumumuzda nefret yaymaya gelenlerin burada yeri yok" diyerek, sosyal medyada eşcinsellik hastalıktır diye açıklamalar yapan Türkiyeli imamın bölgeden ayrılmasını istedi.

Göçmen Bürosu da söz konusu “imamın ikamet ve çalışma izninin yenilenmesi için Ekim 2020'de talep aldıklarını, ancak incelemeler neticesinde kişinin kamu düzenini veya ulusal güvenliği ihlal edebileceğinin ortaya çıktığının görüldüğünü” belirtti.

"Bu nedenle kişinin ikamet izni uzatılmayacak" diyen Göçmen Bürosu ayrıca kararın Aralık 2020'nin ortasında alındığının, ancak ilgili kişinin dinlenilme hakkı nedeniyle tekrar görüşmelerin yapıldığını fakat kararı değiştirebilecek yeni unsurların olmadığının görüldüğünü aktararak alınan kararı savundu.

Belçika’nın Husalen-Helchteren'de bulunan Yeşil Cami'nin Türkiyeli imamının, Facebook'ta eşcinselliğin hastalık ve çürüme getireceğine dair paylaşımda bulunması üzerine hakkında soruşturma açıldığı biliniyordu. Göçmen Bürosu da aldığı kararla Türkiyeli imamı eşcinsellik karşıtı söylemleri nedeniyle sınır dışı etme kararı aldı.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "LGBT topluluğunun damgalanmasına ve bu tür mesajların yayılmasına tahammül edemeyiz" diyen Bakan Mehdi ayrıca "Dini bir topluluk içinde yapılan homofobik ifadeleri kabul etmekte zorlanıyorum. Bir imam olarak, özellikle Belçika'da çalışma hakkını zaten elde ettiyseniz, bir örnek oluşturmalısınız. Değerlerimize saygı duymak istemeyen herkes sonuçlarına katlanmalıdır." dedi.

İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sammy Mahdi’nin bu ifadeleri açıkça gösteriyor ki asıl tahammülsüz olan ve ifade özgürlüğüne engel olanlar Avrupa’nın eşcinsellik sevdalılarıdır. İmamın ahlaksızlık olarak gerçeği ifade etmesi Avrupa’nın sözde insani değerlerine aykırı oluyorken takınılan bu tavır imama ve imam gibi düşünen diğer insanlara hakaret ve tehdit olmuyor mu? Tabiki Avrupa’dan böyle bir insani ve ahlaki tutum beklemek doğru olmayacaktır. Her daim ikiyüzlü tavır takınan Batı düşüncesi Belçika’nın bu kararıyla ikiyüzlülüğünü bir kez daha ispatlamış oldu.

Üstelik imama söz hakkı tanındığı için kararın daha önce alındığını ancak uygulanmadığını belirten açıklamalar da gösteriyor ki baştan kabul edilen bir tavır ve tutumun sadece deklaresi gerçekleşti.

 

*Görselde yer alan kişi Belçika’nın İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sammy Mahdi

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum