1. HABERLER

  2. HABER

  3. BDDK Başkanlığına Mehmet Ali Akben Atandı
BDDK Başkanlığına Mehmet Ali Akben Atandı

BDDK Başkanlığına Mehmet Ali Akben Atandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurul Üyesi Mehmet Ali Akben atandı.

15 Mayıs 2015 Cuma 12:21A+A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurul Üyesi Mehmet Ali Akben atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, boş bulunan BDDK üyeliğine Mehmet Ali Akben getirildi ve Başkan olarak görevlendirildi.

İstifa nedeniyle boşalan BDDK üyeliğine de kalan süreyi tamamlamak üzere Mustafa Korhan atandı.

Akben ilk kez AA'ya konuştu

Akben, yeni dönemde BDDK yönetiminde değişiklik olup olmayacağı yönündeki soruya ise "Her gelen yönetim kendisinin daha rahat çalışabileceği bir yapıyı arzu eder. Bu beklenen bir durumdur. Koşturacak, çalışacak insanlarla birlikte hareket edeceğiz" karşılığını verdi.

Mehmet Ali Akben kimdir?

Akben, 1961 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Akben, yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde bankacılık üzerine yaptı.1980-1986 arasında çeşitli özel sektör şirketlerinde mali işlerde yönetici olarak çalışan Akben, daha sonra çeşitli katılım bankalarının kuruluş dönemlerinde görev aldı. Akben, 1986-1989 yıllarında Faisal Finans'ta çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1989-1999 arasında Kuveyt Türk Finans Kurumu Mali İşler Müdürü olarak görev alan Akben, 1999-2005 yıllarında Anadolu Finans Genel Müdür Yardımcılığını üstlendi. Akben, 2006-2011 yıllarında Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Katılım Bankaları Birliği bünyesinde birçok toplantı, panel ve komitelerde görev üstlenen Akben, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nu hazırlama komitesinde görev aldı. TMSF'de RCT Varlık Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen Akben, sonrasında TMSF Finansman Daire Başkanlığı ve Adabank Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Akben, TMSF Kurul Üyesi olarak görev yapıyordu. 

Akben, evli ve 3 çocuk babası.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT