1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Batman Barosu Seçimlerini Abdülhamit Çakan Kazandı
Batman Barosu Seçimlerini Abdülhamit Çakan Kazandı

Batman Barosu Seçimlerini Abdülhamit Çakan Kazandı

Batman Barosu seçimlerini Abdülhamit Çakan kazandı.

16 Ekim 2016 Pazar 23:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Batman Barosu 14.Olağan Genel Kurulu, bugün yeni hizmete giren baro binasında gerçekleştirildi. İki listenin yarıştığı kurul kıran kırana bir seçime sahne oldu. Adaylardan iki dönem baro başkanlığını tamamlayan Av.Ahmet Sevim başkanlığa 3.dönem için aday olurken, kurulda aday olan diğer isim ise Av.Abdülhamit Çakan oldu. Divan başkanlığını Av.Kasım Seçkin’in yaptığı kurulda oylama öncesi yapılan konuşma müzakereleri bir hayli tartışmalı geçtiği gözlendi. 

Oylama öncesi yapılan konuşmalarda yönetim anlayışlarını ve vaatlerini anlatan adaylardan Av.Ahmet Sevim bölge sorunlarına duyarsız kalmadıklarını, bu kapsamda çatışmaların yaşandığı Cizre’ye heyet olarak gittiklerini, Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için baro olarak olayın takipçisi olduklarını, yine son dönem yaşanan gelişmelerle ilgili olarak 15 Temmuz darbe girişimi, OHAL uygulamaları ve kayyum atamalarını eleştirdiği konuşmasında: ” …Çözüm sürecinde bin bir emekle gelinen noktadan, bir bütün olarak siyaset kurumunun kazanımlardan vazgeçilmesini, kentlerin çatışma alanlarına dönüştürülmesini, evlerimizin yıkılmasını, insanların göçertilmesini, siyasetçilerin katledilmesini, tutuklanmasını anlamadık, kabul etmedik, siyaset kurumunun tüm eksik hallerine rağmen, sorunları çözmenin, bir arada yaşam mücadelesinin biricik yolunun siyaset olduğunu her fırsatta dile getirdik. Faille değil, fiille mücadele ettik. Bu yangına odun taşımadık, bir karınca misali de olsa, yangını söndürmeye çalıştık” dedi.

Seçimde aday olan Av.Abdülhamit Çakan ise yargının bağımsızlığı sorununu, adalet adına mücadele etmenin gerekliliğiyle beraber bunu yaparken bağımsız bir duruş sergilemenin önemini vurguladığı konuşmasında : “…Bu mücadeleyi verirken, siyasal karşıtlıklar üzerine bina edilmiş çifte standartlı bir zeminde durmamız asla düşünülemez. Kimliği ne olursa olsun mazlumun ve mağdurun yanında yer almak, amacı her ne olursa olsun zulmedenin karşısında durmak en belirgin karakterimiz olmalı. Mazlum ve mağdurlar arasında ayırımcılık yaparak “bizden değildir” diye görmezden gelip, zalimi veya suçluyu “bizdendir” kayırmacılığı ile koruyup kollamak, bizim anlayışımız ve pratiğimiz olamaz. Şüphesiz her meslektaşımızın kendine ait bir dünya görüşü, bir siyasal eğilimi ve aidiyeti olabilir. Olması da doğaldır. Normalleşmenin bir ütopyayı andırdığı toplumsal gerçekliğimiz, bir meslek örgütü ve insan hakları kuruluşu olan baromuzun sosyal ve siyasal olaylarla ilgili ve alakalı olmasını zorunlu kılmaktadır. Ancak bu sorumluluk duygusu, meslek ve insan hakları örgütü olan baromuzu siyaset kurumunun tarafı, siyasi bir hareketin sözcüsü ve partneri kılmamalı, ister iktidar isterse muhalefet olsun, hiçbir siyasi hareketin baroya kendi rengini vermesine yol açmamalıdır. Aksi halde bugün olduğu gibi bir özdeşleşme, ayrıştırma ve ötekileştirme görüntüsü oluşur ki her siyasi anlayıştan saygıdeğer pek çok meslektaşımızın üyesi olmakla gurur duyduğu Baromuzun itibar ve saygınlığı, ciddiyeti ve ağırlığı zarar görür.” dedi.

Konuşmalardan sonra oylamaya geçildi ve ardından sayım sonuçları açıklanan seçimde 133 oy alan Abdülhamit Çakan, 130 oyda kalan Ahmet Sevim’i 3 oy farkla geçerek, yeni baro başkanı seçildi. Genel kurul usulü gereği Çakan’ın listesinden seçime giren altı isimden Serkan Ramanlı, M.Salih Atilla, Ahmet Çelik, Alaattin Baran, M.Sadık Bülbül, Kudbettin Suçin yönetime girerken, diğer listeden ise M.Cemal İlge, Adil Duman, Ayvaz Turgut ve Erkan Şenses yönetime seçildi. Yine Av.Abdülhamit Çakan’ın listesinden seçime giren Av.Baran Ortaboy ve Av.Melek Özbek ise TBB Delegeliğine seçildi. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum