1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan'dan Ali Erbaş’a Destek
Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan'dan Ali Erbaş’a Destek

Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan'dan Ali Erbaş’a Destek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eşcinsel sapkınlığa sahip çıkan kişi-kesimlerce hedef gösterilmesi karşısında açıklama yapan Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, Prof. Dr. Ali Erbaş’ı desteklediğini söyledi.

30 Nisan 2020 Perşembe 12:13A+A-

Cuma hutbesinde, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, eşcinselliği lanetliyor."  açıklamasına tepki gösteren İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Ankara, İzmir, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin baroları cinsel sapkınlığı sahiplendi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Cuma hutbesinde zina ve cinsel sapkınlığın haram olduğu açıklamasından dolayı İHD ve bazı baroların açmış oldukları davaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a bir destek de Batman Barosu Başkanı Avukat Abdulhamit Çakan'dan geldi.

İlkha’nın bildirdiğine göre Batman Barosu Başkanı Avukat Abdulhamit Çakan yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "İslam dinine mensup bir vatandaş olarak düşüncem şudur; Mensubu olduğu dinin hakikatlerini anlatmak, elbette din alimlerinin asli görevidir. Faiz gibi, zina gibi eşcinsellik de İslam dini esaslarına göre haramdır. Salt bu anlatımdan nefret suçu türetme iddiasına da katılmıyorum." 

 

HABERE YORUM KAT