1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Batılılar, Saraybosna'da para karşılığı Müslümanları katletti
Batılılar, Saraybosna'da para karşılığı Müslümanları katletti

Batılılar, Saraybosna'da para karşılığı Müslümanları katletti

“Saraybosna Safarisi” belgeseli Batılıların, Sırplara para vererek Müslümanları katlettiğini ortaya çıkardı.

31 Ağustos 2022 Çarşamba 13:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Miran Zupanic'in yeni belgeseli Saraybosna Safarisi, Bosna Kuşatması sırasında Batılı zenginlerin Saraybosnalılara ateş açmak için Sırp ordusuna ödeme yaptığını ortaya çıkardı. 

Slovenyalı yönetmen Miran Zupanic, yeni belgeseli Saraybosna Safarisi'nde Bosna Kuşatması sürecinde Batılıların, Sırp milislere para verdiğini ve belirlenen hedefleri vurarak öldürdüğünü belgeledi. 

Bosnalı sivillere ateş etmek için Sırp ordusuna para ödeyen zengin Batılıları konu alan belgeselin Al Jazeera'de yapılan tanıtımında Amerikalı, Rus, İtalyan ve Kanadalı zenginlerin cepheye giderek Saraybosnalı sivillere ateş ettiği bilgisi paylaşıldı.

Belgeselin yayınlanan fragmanında Batılı zenginlerin Sırp ordusuna para ödeyerek Belgrad'a uçtukları ve ardından cephe hattında konaklayarak sivillere ateş açtıkları ifade edildi. 'Safari'ye katılan zenginlerin çocukları hedef almak için daha fazla ödeme yaptıkları belirtilirken kimliği gizlenen 'faillerin' anlatımlarına yer verildi. 

Sırp keskin nişancıları tarafından hedef alınan kişilerin anlatımları ile Saraybosna'da yaşanan katliamlar anlatılırken, para karşılığı uçağa binip Saraybosna'ya giden ve burada Sırp milislerinin organize ettiği alanlarda sivilleri hedef alarak öldüren canilerin aktarımlarına yer verildi. 

İnsan Safari'si olarak tanımlanan katliamlara ilişkin belgesele kimliğini gizleyerek konuşanlardan biri keskin nişancılara para vererek ateş ettiğini ve sivillerin para karşılığında vurulduğunu gören bir tanık şu cümlelerle yaşanan vahşeti aktarıyor: "Ben ödenecek meblağı hiç duymadım. Sadece aşırı pahalı olduğunu biliyordum. Yedi atış falan oldu...  yere uzandığına ve eline bir tüfek verildiğine inanamadım. Her şey ayarlandı ve o tetiği çekti."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum