1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Batı Afrika bloğu Mali'de sivil geçiş için 15 Eylül'e kadar süre verdi
Batı Afrika bloğu Mali'de sivil geçiş için 15 Eylül'e kadar süre verdi

Batı Afrika bloğu Mali'de sivil geçiş için 15 Eylül'e kadar süre verdi

Batı Afrikalı Devletler Ekonomik Topluluğu, Mali'de sivil ve siyasi geçişin 15 Eylül'e kadar tamamlanması gerektiğini bildirdi.

08 Eylül 2020 Salı 01:01A+A-

Batı Afrikalı Devletler Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), 57. olağan zirvesi için Nijer'in başkenti Niamey'de toplandı.

ECOWAS Dönem Başkanı ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou, açılış konuşmasında, Mali'de demokratik kurumların yeniden tesisine yardımcı olacaklarını dile getirdi.

AA’nın bildirdiğine göre, Issoufou, ECOWAS'ın Mali'ye yardım etmesi için askeri cuntanın da kendilerine yardım etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Zirve sonunda yayımlanan bildiride de askerlerden oluşan Halkın Kurtuluşu Ulusal Konseyinin (CNSP) 15 Eylül'e kadar sivil cumhurbaşkanı ve başbakanı belirlemesi gerektiği bildirildi.

Darbenin olduğu 18 Ağustos akşamı, ECOWAS'a üye 14 ülke, Mali'yle hava ve kara sınırlarını kapatarak ekonomik ve ticari faaliyetlerini durdurmuştu.

Yaptırımların devamına karar verildi

Zirvede, bu yaptırımların da devam etmesine karar verildi.

ECOWAS, daha önce yaptığı açıklamalarda, yaptırımların ancak sivil ve siyasi geçiş süreci sağlanırsa kademeli olarak kalkacağını bildirmişti.

CNSP de 5-6 Eylül'de başkent Bamako'da, siyasi partiler, muhalefet platformu M5 RFP, gazetecilik örgütleri ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmiş, görüşmelerin bu hafta içinde de devam edeceği açıklanmıştı.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT