1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başörtülü Milletvekili İçin Bir Engel Yok!
Başörtülü Milletvekili İçin Bir Engel Yok!

Başörtülü Milletvekili İçin Bir Engel Yok!

Başbakan Erdoğan, TBMM'de başörtülü milletvekiline hiçbir engel olmadığını söyledi

23 Ekim 2013 Çarşamba 11:20A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Bir muhabirin başörtülü milletvekili için TBMM iç tüzüğünün değiştirilip değiştirilmeyeceğini sordu. Erdoğan bu soruya "Mevcut tüzükte bunun için bir değişikliğe gerek yok. Tüm şartlar uygun." dedi.

BDP VE MHP DE DESTEKLİYOR

TBMM'de başörtüsü konusunda MHP ve BDP'den de dün olumlu açıklamalar geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsü ile Meclis'e girmesine taraftardır." dedi.

Bahçeli, başörtülü vekil konusundaki bir soru üzerine, "MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsü ile Meclis'e girmesine taraftardır. Ancak ölçüsünü Meclis'e yakışır bir şekilde yapmalarında yarar vardır. Herhalde sadece gözü gözüken bir kara çarşafla Meclis'e gelecek halleri yoktur." diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün bir muhabirin "İçtüzük konusunda bir toplantı olacak. Meclis Başkanı, grup başkanvekillerini toplayacak. Başörtülü milletvekili konusunun gündeme gelmesi bekleniyor. Sizin tavrınız ne olacak?" sorusuna "Bizler, özgürlüklerin her yerde yaşanması gerektiği taraftarıyız. Başörtüsünü de bir özgürlük meselesi, insan hakları meselesi olarak ele alıyoruz. İnanç özgürlüğüdür. Partimizin bu konuda yaklaşımı özgürlükçü olacaktır" cevabını verdi.

 

HABERE YORUM KAT