1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Başörtülü Çalışanları İşten Çıkaran Macrocenter Özür Diledi
Başörtülü Çalışanları İşten Çıkaran Macrocenter Özür Diledi

Başörtülü Çalışanları İşten Çıkaran Macrocenter Özür Diledi

Didem Batal ve diğer iki hanımı başörtülü oldukları gerekçesiyle işten çıkaran Macrocenter firması, Av. Mustafa Doğan İnal’ın verdiği hukuk mücadelesi sonucunda özür diledi.

18 Haziran 2020 Perşembe 22:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mayıs ayında Akmerkez şubesinde başörtülü çalışanı Didem Batal’ı işten çıkarmakla kamuoyunun gündemine oturan Macrocenter firması bir açıklama yaparak özür diledi.

Av. Mustafa Doğan İnal’ın Twitter hesabından paylaştığı açıklamada başörtülü oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan hanımlardan özür dilenerek konunun takipçisi olunacağı ifade edildi.

 

8813-001.jpg

Başörtülü Olduğu Gerekçesiyle İşten Çıkarılmıştı, Hukuksuzluğu İfşa Edince de Tehdit Edilmişti

Macro Center Akmerkez Şubesi, Didem Batal adlı çalışanını başörtülü olduğu gerekçesiyle Mayıs ayında işten çıkarmıştı. Didem Batal, Twitter’dan açıklama yaparak hukuksuzluğu ifşa etmiş ve müteakiben tweeti silmesi için tehdit edildiğini kaydetmişti.

Müteakiben konuya müdahil olan Avukat Mustafa Doğan İnal, Macro Center'in Didem Batal'a terbiyesizlik yaptığını ve ayrımcılık suçunu işlediğini belirterek, "Bu açıkça suç. Yaptığınızın hukuk önünde takipçisi olacağız" demiş ve Batal’ın avukatlığını üstlenmişti.

 

HABERE YORUM KAT