1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan'dan Yeni Uludere Açıklaması
Başbakandan Yeni Uludere Açıklaması

Başbakan'dan Yeni Uludere Açıklaması

Başbakan Erdoğan, Uludere ile ilgili yeni açıklamasında meselenin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

01 Haziran 2012 Cuma 10:15A+A-

Başbakan, ulusa sesleniş konuşmasında Uludere katliamı hakkında da açıklama yaptı.

Konuyla ilgili daha önceki açıklamaları tepki alan Erdoğan Uludere hadisesiyle ilgili gerekenin yapıldığını ve yapılma devam edeceğini, meselenin peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Son aylarda, Uludere'de meydana gelen acı hadise üzerinden, güvenlik güçlerimiz, kurumlarımız, Hükümetimiz topyekün hedef alınıyor. Sadece bunlar değil, aslında, Uludere istismarı üzerinden, acının istismarı üzerinden, kardeşliğimiz hedef alınmak isteniyor. Muhalefet, bu meselede de maalesef sorumlu bir tavır sergilemiyor.

Maalesef, kimi medya kuruluşları, terör gibi son derece önemli, milli ve hayati bir meselede dahi, milletin yanında yer almıyor, alamıyor. Bu ülkenin kurumlarına, bu ülkenin siyasetçilerine, bu ülkenin idarecilerine inanmayanlar, gidiyor, yabancı ülkelerin kasıtlı yayınlarına inanıp, Türkiye'de istismar siyasetini doruk noktalara çıkarabiliyor.

Şundan emin olunuz sevgili vatandaşlarım…
Devlet, Uludere hadisesi sonrasında, üzerine düşeni yapmıştır ve yapacaktır. Hükümetimiz, bu acı hadise sonrasında ve bugün, gerekeni yapmıştır ve yapacaktır. Yargı, aynı şekilde, meselenin peşini bırakmayacak, meseleyi tüm boyutlarıyla aydınlatacaktır.
"

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum