1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başbakan, Kürt Sorunu Hakkında Konuştu
Başbakan, Kürt Sorunu Hakkında Konuştu

Başbakan, Kürt Sorunu Hakkında Konuştu

Erdoğan, Kürt meselesi konusunda kararlı olduklarını vurguladı, Uludere olayının aydınlatılacağını söyledi.

07 Mart 2012 Çarşamba 15:10A+A-

 

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Kürt meselesine, tutuklu gazeteciler ve 28 Şubat sürecine de değindi. Erdoğan, "O gün atılan manşetleri bu millet unutmadı" derken, Kürt meselesinde de kararlı olduklarının altını çizdi.

Erdoğan, Kürt meselesi konusunda şu ana kadar aldığı yoldan söz ettikten sonra bundan sonra da yine aynı istikamette devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, "Kürt açılımı"nı başlattıkları süreci bir kez daha hatırlatarak şunları söyledi:

"Kürt meselesi ile ilgili terör sorununa bakışımız en başından bellidir. Biz Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi adı altında yeni ve kararlı bir süreç başlattık. Milletimiz de bu adımlarımıza iki kez onay verdi. 12 Eylül referandumu ve seçimlerde. Mesele eli silahlı bir terör örgütüyle bir mücadele değildir. Bunun siyasal, sosyolojik boyutları var. Bir de istismar, çıkar ve uluslararası çıkar boyutları var. Terör yurtiçi ve yurtdışında siyaseti dizayn etmek için kullanılıyor. 30 yıldır devam eden terör birirlerine çıkar sağladığı için kollanmış, beslenmiştir. Burada uyuşturucu kaçaklığı mı, insan kaçakcılığı mı, silah kaçakcılığı mı istersin... Hepsi var.

"SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ İSTEMEYENLER VAR"

Karşımızda eli silahlı teröristler yok aynı zamanda Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapanlar var. Uluslararsı uyuşturu trafiğini yöneten kartellerin maşası bir örgüt var. Türkiye'de herkes bu meselenin çözümünü istiyor. Ama silah kartelleri, uyuşturucu tacirleri bu meselenin çözümünü istemiyor. Kendi şahsi hırsları uğruna terör sorununun çözümünü istemeyen kesimler var. MHP bu süreçte bize destek vermedi. MHP, CHP ve BDP Kürt sorununun çözümü için attığımız her adımın karşısında oldu. Bunlar AK parti karşısında birbirleriyle ittifak yaptılar.

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN..."

Biz bu yolda onlarla değil aziz milletimizle birlikte yürüyoruz. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Bedeli ne olursa olsun, milletimizin desteğiyle bu meseleyi çözeceğiz. Bu uğurda son nefesimize kadar mücadele etmeyi de sürdüreceğiz. 1071'den bu yana biz birçok badireyi birlikte atlattık. Kardeşlik hukukunu birlikte yücelttik. Kim hangi hesabı yaparsa yapsın bu kardeşliği zedeleyemez. Bizim kardeşliğimiz çünkü kavmiyet birlikteliği değildir. Bizim inanç birlikteliğimiz var. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik.

"ULUDERE OLAYI AYDINLATILACAK"

Uludere'de yaşanan olay, meseleye gönül gözüyle bakanlar ile fırsatçılar arasındaki farkı göstermiştir. BDP ve CHP kolkola girerek acılar içindeki o evleri bir siyasi fırsatçılığa çevirmek için kullanmak istedi. BDP'li vekiller Uludere basın toplantısı öncesinde attıkları kahkahalarla ne kadar iki yüzlü, taş kalpli olduklarını gösterdiler. Uludere'deki kardeşlerimin kuşkusu olmasın. Bu olayın içyüzü aydınlatılacak. Biz AK Parti olarak vicdanlı bir partiyiz. Her annenin, bananın gözyaşı bizim yüreğimize akar. Bütün kışkırtmalara rağmen bu meselenin üstüne samimiyetle gidiyoruz. Biz kadere inanmış bir partiyiz. Biz millete hizmet yolunda elini, belini taşın altına koymuş bir kadroyuzç Bu canın sahibi Allah'tır. Bu canı alacak da Alla'tır. Biz tehditlere boyun eğmeyiz. Ecel geldiğinde ne bir saat ileri alınır ne de geri. Söylentilere inanıp bu söylentileri manşetlerine taşıyanlar da büyük bir küstahlığın içindedir. Söylentilere kapılıp bize ömür biçenler büyük bir küstahlığın içindedir.

KÜRT ANNELERE...

Kürt kardeşlerime, Kürt annelerine sesleniyorum. Birileri sizlerin gözyaşlarınız üzerinden istismar siyaseti yapıyor. Siz çocuklarınızın 13, 14 yaşındaki çocukların yerin 300, 400 metre altındaki mağaralarda eğtildiğini biliyorsunuz. Örgüt içindeki infazları biliyorsunuz. Şunu sorun kendinize, biz bunlara oyumuzu veriyoruz, desteğimizi veriyoruz. Peki bunlar bize ne veriyor diye bir sorun.

Kürt kökenli kardeşim, anam, bacım sen buna layık mısın? Biz Şırnak'a havalanı yapacağız diyoruz bunlar bizim karşımıza çıkıyor. Iğdır'da aynı. Biz görevimizi onlara rağmen yapmaya devam edeceğiz.
"

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum