1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Başakşehir Özgür-Der’de Aylık Gündem ve Haksöz Dergisi Değerlendirmeleri devam ediyor
Başakşehir Özgür-Der’de Aylık Gündem ve Haksöz Dergisi Değerlendirmeleri devam ediyor

Başakşehir Özgür-Der’de Aylık Gündem ve Haksöz Dergisi Değerlendirmeleri devam ediyor

Özgür-Der Başakşehir Temsilciliğine her ay düzenlenen Gündem ve Haksöz Dergisinin değerlendirmesi programı beşinci yılına girdi. 

20 Ocak 2022 Perşembe 15:50A+A-

Özgür-Der Başakşehir Temsilciliği 15 Ocak 2022 tarihinde temsilcilik konferans salonunda Haksöz Dergisi Değerlendirme programlarının bir yenisini gerçekleştirdi. Her ay düzenlenen Gündem ve Haksöz Dergisinin değerlendirmesi programı beşinci yılına girdi.  Programda, derginin 370.sayısı  temel alınarak son ekonomik, siyasi ve toplumsal konulara değinildi. Program, Mehmet Suyuti Dindar’ın yönetiminde ve Bahattin Urlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Derginin bu sayısındaki önemli ve bağlantılı yazıların ekseni; hayatımızda karşılaştığımız sıkıntılar, bu sıkıntılara karşı müslümanca tavrımız, müslümanca hayata karşı modern tehditler, modernizmin ve sekülarizmin oluşturduğu zihin dünyası, modernizmin ve sekülarizmin herşeyi eriten kuşatmasına karşı vahye ve sünnete sımsıkı sarılmamız gerekliliği ve modernizme en uygun inanç modeli olan deizm tartışmaları çevresinde biçimleniyor.

Bahattin Urlu, iktidarın bugüne kadar birçok konuda olumlu işler yaptığını ancak son zamanlarda ekonomide yanlışları olduğunu vurguladı. Ancak muhalefet cephesinin tavırlarının da yapmacık ve gerçekçi olmadığının da altını çizdi. Muhalefetin ortaya koyduğu bedava elektrik, ev hanımlarına asgari ücret üzerinden maaş bağlanması ve  ekonomik sorunların 6 ay içinde çözülebileceği gibi vaatlerin de inandırıcılıktan uzak olduğunu belirtti. Bu noktada asıl önemli olanın bu konulara İslami perspektifle Allah’ın kelamını yani vahyi esas alarak yaklaşılması gerekliliği olduğunu belirten Urlu, ancak nas tartışmalarını faiz düzeni içerisinde dile getirmenin de nas kavramını ayağa düşürmek anlamına geleceğini ifade etti.

Bu noktada söz alan Mehmet Dindar, ekonomik sıkıntıların dünyadaki gelişmelerden bağımsız olmadığını ve bu sıkıntılara göğüs geren Müslümanların göstereceği tavrın şükür ve hamd olması gerektiğini  vurguladı  ve şükür ve hamdi göstermenin yolunun infak olduğunu ifade etti.

Bahattin Urlu da ayetlerden örnekler vererek insanın kurtuluşunun infak ile mümkün olabileceğini ve infak etmenin merhamet ve diğergamlığı besleyeceği ve çocuklarımıza güzel bir örneklik teşkil edeceğini  söyledi.

Mehmet Dindar, her zaman ve her coğrafyada din’in  hayatın merkezinde olduğunu ancak Avrupa’da aydınlanma ile birlikte dinin konumunun tartışılır hale geldiğini ve sonucunda sekülerleşme kavramının ortaya çıktığını dile getirdi. Bu yaklaşımın bir paradigma halini aldığını ve kendisinin dışında hiçbir çözümü kabul etmediğini ve dogmalaştığını anlattı.

Modernizm  ve sekülerizmin   yaşam içerisinde temel olan değerleri bulanıklaştırmaya çalıştığını   ve dini dayalı bir hayatın var olamayacağını iddia ettiğini söyleyen Dindar, modernizm ve sekülarizmin Müslümanca bir hayatı  ve Peygamberin örnekliğini devre dışı bırakmaya çalıştığını ifade etti. Urlu, Muhammed(sav)’i, Allahın Nebilerini ve Resullerini devre dışı bırakan yaklaşımların yok olmaya mahkum olduğunu ifade etti.

Başakşehir’de her hafta programlar düzenleniyor. Toplantı ve etkinlikler dernek salonunda katılımcılara açık olduğu gibi Başakşehir Özgür-Der Youtube kanalından da canlı olarak sunuluyor.

 

HABERE YORUM KAT