1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bartın'da İsrail'i Protesto Eylemi Yapıldı
Bartında İsraili Protesto Eylemi Yapıldı

Bartın'da İsrail'i Protesto Eylemi Yapıldı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Bartın'da da protesto edildi.

17 Kasım 2012 Cumartesi 10:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze’de yaşanan katliama Bartın’da da protesto edildi.

15 Kasım 2012 Perşembe günü Arap Camii önünde 13:30'da basın bildirisinin okunmasıyla başlayan eylem, zulmü kınayan sloganlarla ve dövizlerle desteklendi.

Eylem, Müslümanların değişik coğrafyalarda verdikleri mücadelelerin başarıya ulaşması ve ümmetin dirilişi duasıyla sona erdi.

bartin-protesto02.jpg

bartin-protesto01.jpg

Eylemde okunan basın bildirisinin tam metni:

 

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM…

Saygıdeğer basın mensupları ve Muhterem Kardeşlerim

Irkçı emperyalistlerin elebaşısı İsrail, ABD’den aldığı destekle cinayetlerinde sınır tanımıyor. Filistin’de zulüm tüm hızıyla devam ediyor. Daha Kudüs’te, Gazze’de, uluslararası kara sularında uyguladığı zorbalığın; fosfor bombalarının, Mavi Marmara’nın, savaş ve insanlık suçlarının hesabını vermeyen İsrail yeni bir saldırıya daha girişti.

İnsanlığın huzur ve barışı üzerinde adeta habis ur gibi oturan Siyonist İsrail, birkaç gündür havadan ve karadan Filistinli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor. Öncelikle şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet,  yaralılara şifa ve Filistinli mücahitlere güç niyaz ediyoruz. Ümmetin ve Filistinli mücahit kardeşlerimizin başı sağ olsun. Rabbim, Siyonist zalimleri kahhar sıfatıyla cezalandırsın. Filistinli mazlum kardeşlerimize yardım etsin.  

Değerli kardeşlerimiz

Bu, Siyonist İsrail’in Filistin’de yaptığı ne ilk ne de son katliamıdır. İsrail, karakterine uygun bir şekilde hareket etmektedir. Zalim işgal güçleri, tasallutlarıyla çocuklara, kadınlara varana kadar herkese, her türlü saldırıda bulunuyor ve kendilerini hak sahibi görüyorlar. Bütün bunlar olurken Filistin halkının 60 küsür yıldır çektiklerinin hesabını soracak bir güç ve irade maalesef ortada bulunmamaktadır. Dünya kamuoyu olaylar karşısında üç maymunu oynuyor. Buradan onlara seslenmek istiyoruz. Ey demokrasi havarisi ABD. Barış tamtamcısı AB. Yeryüzünde yükselen bu ahlar, elbette bir gün sizi de bulacaktır. Ve o gün elbette gelecektir. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar olarak kalmayacaktır. Başta Filistin olmak üzere bugün yangın yerine dönmüş Suriye, Afganistan, Libya ve bütün İslam coğrafyalarında akan kanların hesabı mutlaka sorulacaktır.

Bu arada İslam dünyasının parçalanmışlığı İsrail’e cesaret verip, katliamlarını pervasızca uygulamalarına sebep olmaktadır. Gazze'de, bombaların üzerine yağdığı bebeklerin kana bulanmış cansız bedenleri bile bazı İslam ülkelerinin yöneticilerini harekete geçirmeye yetmemektedir. Koskoca İslam alemi, anlamlı bir tepkiden yoksun durumdadır. Bu sessizlik maalesef zalimi onaylamaktır.  Bizler Gazze'deki katliama sessiz kalan bütün yönetimleri Allah'a havale ediyoruz.

İsrail tel’inden ve kınamadan anlamaz. O, ancak müeyyideden anlar. İslam Ümmeti artık acizliği bir kenara bırakıp İsrail’e hak ettiği karşılığı vermelidir. İslam alemi saldırılara karşı gerekli cevabı gür bir şekilde verilmelidir. İsrail’in yaptıkları yanına kar kalmamalıdır.

Saygıdeğer basın mensupları ve değerli arkadaşlar

Mü’minler bir vücudun azaları gibidir. Müslüman, bir kardeşinin ayağına diken battığında, acısını yüreğinde hissedebilendir. Filistin davası, İslam ümmetinin ortak davasıdır. Gazze’de yapılan saldırı ve işlenen cinayetler İslam dünyası için önemli bir tehdittir. İslam dünyasındaki tüm müminler, mümkün olan her şekilde, Gazze’li savunmasız kadın, erkek ve çocukları savunmakla yükümlüdürler. Gazze ve Kudüs, İstanbul ve Ankara’dan ayrı düşünülemez. Türkiye'nin ve İslam dünyasının güvenliği Saray Bosna'yı, Üsküp'ü, Bağdat'ı, Gazze'yi savunmaktan geçer. Bu nedenle bizim bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir.

Gün, Filistinli kardeşlerimizle birlik olma günüdür. Gün Filistin’in onurunu muhafaza etme günüdür. Filistinli kardeşlerimizin çektikleri acılar bizim acılarımız, onların feryadları, akan gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır. Filistinimizi yok etmeye çalışan siyonistler ve onların uluslararası destekçileri çok iyi bilmeliler ki, Filistin davası bizim onurumuzdur, bizler var olduğumuz müddetçe Filistin'i yok edemeyeceklerdir.

Bizler burada, İsrail'in işlediği savaş ve insanlık suçlarını bir kez daha ilan ediyor, saldırganlığını ve zulmünü telin ediyor, İsrail’i,  işlediği katliamlara ve Gazze'ye yönelik uyguladığı insanlık dışı ve kabul edilmesi mümkün olmayan politikalarına son vermeye çağırıyoruz. 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT