1. HABERLER

  2. HABER

  3. Baraj Üzerinden Sopa Göstermeye Devam!
Baraj Üzerinden Sopa Göstermeye Devam!

Baraj Üzerinden Sopa Göstermeye Devam!

HDP’nin Van’da seçim çalışmalarını başlattığı toplantıda konuşan Eş Başkan ve Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ baraj tartışması üzerinden örtülü tehditler savurdu.

20 Nisan 2015 Pazartesi 13:46A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bir yandan HDP’nin baraj diye bir sorunu olmadığını söyleyen Yüksekdağ ama eğer baraj altında kalma durumu olursa bunun AKP’nin baskı ve hilesinden kaynaklanmış olacağını ekleyerek her durumda kendilerinin haklı olacağı bir formül üretmiş oldu.

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ’ın konuşması klasik propaganda ve tehdit öğelerini birlikte içeriyor. Önce partisinin baraj sorunu olmadığını iddia ediyor. Oysa daha yakın bir zamanda diğer Eş Başkan S. Demirtaş partisinin tam eşikte olduğunu söylememiş miydi? Hem nalına, hem mıhına!

Kitleyi motive etmek istediğinizde “aman sınırdayız, az kaldı biraz daha gayret” diyeceksiniz; iş tehdit savurmaya gelince “baraj sorunumuz yok, eğer böyle bir şeyle karşılaşırsak sorumlusu hükümettir, kaos çıkar, herkes bedelini öder” şeklinde konuşacaksınız. 

Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli demişler!

HDP açıkça korku taktiğiyle barajı aşmaya, daha doğrusu aştırmaya çalışıyor. Bilhassa Kürt illerinde oluşacak bir korku ve kaos atmosferinin defi bela kabilinden kendisine oy vermeyi getireceğini hesaplıyor.  En kötü durumda, baraj geçilemediğinde ise, onu bunu suçlayarak temsil iddiasından taviz vermeyecek bir söylem tutturulmuş oluyor!  

HABERE YORUM KAT