1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bahçeli: “AKP'deki Gelişmeler Yalnızca Bir Partinin Meselesi Olarak Görülmeyecektir”
Bahçeli: “AKP'deki Gelişmeler Yalnızca Bir Partinin Meselesi Olarak Görülmeyecektir”

Bahçeli: “AKP'deki Gelişmeler Yalnızca Bir Partinin Meselesi Olarak Görülmeyecektir”

Bahçeli “Eğer ihtiyaç hasıl olursa, Türkiye’nin millî ve tarihî çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükûmete verdiğimiz fiilî destek hukukî bir boyut alabilecek.” dedi.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 17:29A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 12. dönem eğitim faaliyetlerini tamamlaması dolayısıyla düzenlenen sertifika töreninde konuşma yaptı.

“AKP’deki Gelişmeler Yalnızca Bir Partinin Meselesi Olarak Görülmeyecektir”

“Ülkemiz kansız ve silahsız bir hükûmet tasfiyesini yaşamaktadır.” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Sandıktan çıkan bir başbakanın, 1 Kasım'dan itibaren geçen 6 aylık sürenin sonunda teslim bayrağını çekmesini ibretle izliyoruz. Elbette AKP'nin içişlerine karışma gibi bir yanlışın tarafı olmayız. 22 Mayıs'ta yapılacak AKP'nin olağanüstü kongresinde ne olup biteceğiyle ilgili ahkâm kesmemiz de doğru olmayacaktır. Ancak AKP'deki gelişmeler yalnızca bir partinin meselesi olarak da görülmeyecektir. Zira ülkemizin kaderi hâlihazırda AKP'nin elindedir. Bu kapsamda ağırlaşan siyasî gündemi görmezden gelemeyiz. Çünkü Türkiye hepimizindir. Bıçak sırtında sosyal ve ekonomik dengeler varken, iç ve dış politik gelişmeler alarm verirken, Sayın Davutoğlu'nun hangi zarurî nedenlerle görevini bırakma kararı aldığını pek tabî merak eder, peşine düşeriz. Dere geçilirken at değiştirilmesinin mahsurlu olduğunu da çekinmeden söyleriz.”.

“Güçlü Bir İktidarın Varlığı Millî Bir Ödevdir”

Türkiye'nin düşük profilli bir başbakanla kaybedeceği bir saniyesi olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Türkiye'nin zaafa düşmüş bir hükûmete tahammülü artık imkânsızdır. Çünkü yüksek risk ve tehlikeler ülkemizin üzerinden silindir gibi geçebilecektir. Biz asla bir vatan kaybetmek istemiyoruz. Bu itibarla güçlü bir iktidarın varlığını millî bir ödev olarak değerlendiriyoruz. AKP'nin 22 Mayıs’taki kongresinden sonra, terörle mücadele tavsayacak, Türkiye'nin zayıflaması ve boşluğa düşme ihtimali doğacaksa, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bunu seyretmesi, şimdiden söylüyorum, akla ve milliyetçi şuura tamamen aykırıdır.” diye konuştu.

“Gerekirse Hükûmete Hukukî Destek Veririz”

“Eğer ihtiyaç hasıl olursa, eğer gerek duyulursa, Türkiye’nin millî ve tarihî çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükûmete verdiğimiz fiilî destek hukukî bir boyut alabilecek ve Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca ülke ve milleti için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu kanıtlayacaktır.” ifadelerini kullanan Bahçeli, Türkiye’nin birliği, dirliği ve bağımsızlığını sekteye uğratacak kan ve korku tacirlerine geçit verilmemesini temenni ettiklerini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum