1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAE

  4. BAE’nin onulmaz Müslüman Kardeşler düşmanlığı!
BAE’nin onulmaz Müslüman Kardeşler düşmanlığı!

BAE’nin onulmaz Müslüman Kardeşler düşmanlığı!

BAE Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Türkiye’nin Müslüman Kardeşler’le ilişkilerini kesmesini istiyor!

12 Ocak 2021 Salı 13:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ile imzalanan normalleşme anlaşmasının yankıları sürerken dahi düşmanlığı körükleyecek açıklamalarda bulunuyor. BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Sky News Arabia'ya verdiği mülakatta, “Türkiye'nın Müslüman Kardeşler'in başlıca destekçisi olmamasını istiyoruz. Ankara'dan Arap ülkeleriyle ilişkileri yeniden gözden geçirmesi gerek.” diyerek Türkiye ile ilişkilerde sorunun temeline yine Müslüman Kardeşler’i yerleştirdi.

Müslüman Kardeşler, Suudi Arabistan ve onun uydu devletleri olan BAE ve Bahreyn’in temsil etikleri şeyin tam tersi olan her şeyin simgesi. Müslüman Kardeşler’le hesaplaşmayı varoluşsal bir gereklilik olan gören bu işbirlikçi rejimler Katar ve Türkiye’ye de bu sebeple düşmanlık yapıyorlar. Türkiye’nin devlet bazında Müslüman Kardeşler ile doğrudan bir ilişkisi bulunmuyor. Sadece Mısır başta olmak üzere Müslüman Kardeşler’in diktatörlük rejimlerden kaçan siyasi sığınmacıları Türkiye’de -istisnalar olmakla birlikte- hedef alınmıyor. Ancak bu durum bile BAE’yi rahatsız etmeye yetmiş.

Müslüman Kardeşler’e karşı tutuklama ve baskı politikalarının bir netice vermeyeceği açık. En fazla teşkilat yer altına çekilerek çok daha gizli bir şekilde örgütlenmeye devam edecek. Ancak uzun vadede niceliği halka dayanan Müslüman Kardeşler bu savaşın kazananı olacaktır. Tarih bu duruma örnek olarak verilebilecek misallerle doludur. Müslüman Kardeşler meşru zemine dayalı bir şekilde mücadele perspektifini sürdürdükçe bütün zorlukların üstesinden gelecektir. Bu bağlamda Enver Gargaş'ın kime ne kadar baskı yaparsa yapsın, yaklaşmakta olan hazin akıbetini engellemeye de gücü yetmeyecek!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum