1. HABERLER

  2. HABER

  3. BAE’nin 4 yıldır alıkoyduğu Mehmet Ali Öztürk özgürlüğüne kavuştu!
BAE’nin 4 yıldır alıkoyduğu Mehmet Ali Öztürk özgürlüğüne kavuştu!

BAE’nin 4 yıldır alıkoyduğu Mehmet Ali Öztürk özgürlüğüne kavuştu!

BAE’nin 4 yıldır haksızca zindanda alıkoyduğu Mehmet Ali Öztürk özgürlüğüne kavuştu.

30 Kasım 2021 Salı 12:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye-BAE arasındaki ilişkilerin normalleşme sinyalleri vermesinin şuana kadar en olumlu sonuçlarından biri yaşandı. BAE’de 4 yıldır ısrarla ve inatla alıkonulan Suriye asıllı iş adamı Mehmet Ali Öztürk serbest bırakıldı. Tabi ki, Mehmet Ali Öztürk'ün serbest bırakılmasında Avukat Mustafa Doğan İnal'ın ısrarlı takibi ve Cumhurbaşkanlığı nezdindeki makamları bilgilendirmesi, harekete geçirmesi sürecin bu aşamaya gelinmesinde tayin edici oldu.

Konuyla ilgili gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran gazeteci-yazar Adem  Özköse “Ve Mehmet Ali Öztürk 4 yıllık zindan hayatının ardından sonunda kızına, ailesine, özgürlüğüne kavuştu. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

4 yıldır zindanda tutuluyordu

Suriye kökeni Türkmen iş adamı Mehmet Ali Öztürk, eşi Emine Öztürk ile sahibi oldukları gıda ve bakliyat şirketleri için gittikleri Gulfood gıda fuarı ziyaretleri sırasında, 20 Şubat 2018'de Dubai'deki otellerine yapılan bir operasyonla gözaltına alındı.

Emine Öztürk, ertesi gün Türkiye'ye gönderilirken, Mehmet Ali Öztürk'ten 3,5 ay haber alınamadı.

Öztürk'ün işkence gördüğü ve teröre destek verdiği iddiasıyla yargılanarak müebbet hapse mahkum edildiği belirtildi. Öztürk'ün kaldığı El Whatba Cezaevi'nin çok ağır ve kötü koşullara sahip olduğu ifade edildi.

Avukatlar Mete Gençer ile Gülden Sönmez, 11 Aralık 2020'de, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Öztürk ve ailesine karşı işlenen suçlara ilişkin BAE'deki ilgililerin yargılanması talep edilen dilekçeyi işleme alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum