1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Babasının Cenazesine Katılma İzni Yok
Babasının Cenazesine Katılma İzni Yok

Babasının Cenazesine Katılma İzni Yok

Özgür-Der, Salih Mirzabeyoğlu’nun vefat eden babasının cenazesine katılamayacak olmasına tepki gösterdi.

31 Ağustos 2012 Cuma 11:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bolu F Tipi Cezaevinde bulunan Salih Mirzabeyoğlu’nun babası Muammer Erdiş vefat etti. Ancak Mirzabeyoğlu, babasının bugünkü cenazesine katılamayacak. Çünkü tüm mahpuslara tanınan yakınlarının cenazesine katılabilme izninin ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığı için Salih Mirzabeyoğlu’na verilmedi.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığına açık bir mektup yazan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yetkilileri bu insani olmayan uygulamaya son vermeye çağırdı. İşte o mektup:

Salih Mirzabeyoğlu’na Babasının Cenazesine Katılma İzni Verilmelidir!

31 Ağustos 2012

Bolu F Tipi Cezaevinde bulunan Salih Erdiş (Mirzabeyoğlu)’in babası Muammer Erdiş vefat etmiş ve cenazesi bugün İkindi namazından sonra Bursa’dan kalkacaktır. Tüm mahpuslara tanınan yakınlarının cenazesine katılabilme izninin ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığı için Salih Mirzabeyoğlu’na verilmediğini öğrenmiş bulunuyoruz.

28 Şubat darbe sürecinin hukukdışı yargılamalarının mağdurlarından biri olduğu bugün herkesçe bilinen Mirzabeyoğlu’nun davasının yeniden görülmesi ve serbest bırakılması için kamuoyunda yoğun bir talebin mevcudiyeti malumunuzdur. Böylesi bir ortamda, tam 14 yıldır akıl almaz bir hukuksuzlukla karşı karşıya bulunan bir insanın babasının cenazesine katılmasının engellenmesinin maruz kaldığı zulmün pekiştirilmesinden başka bir anlama gelmeyeceği ve kamuoyu vicdanını yaralayacağı açıktır.

Adalet Bakanlığı yetkililerini bu temel “insani” talebi mevzuat gerekçesini ileri sürerek göz ardı etmemeye ve sorunu çözmeye davet ediyoruz.

Rıdvan Kaya
Özgür-Der Genel Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum