1. HABERLER

  2. HABER

  3. Azerbaycan’la da Vizeler Kalkıyor
Azerbaycan’la da Vizeler Kalkıyor

Azerbaycan’la da Vizeler Kalkıyor

Aliyev, Türkiye vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının tamamen kaldırılması için ilk adımın atıldığını kaydetti.

12 Eylül 2012 Çarşamba 12:22A+A-

Azerbaycan'ın Gebele kentinde yapılan Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 2. toplantısı baş başa ve heyetler arası görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısı düzenlendi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik vize uygulamasının tamamen kaldırılmasının söz konusu olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'nin yakın zamanda tüm Türk dili konuşan ülkelerin vatandaşlarına karşı vize rejimini kaldırdığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

Belirttiğim gibi bizim ilişkilerimiz bütün alanlarda devam ediyor. Vize konusu bugün müzakere edildi ve bu meselenin aşamalı olarak hallolması kararı alındı. Sanatçılar, iş adamları, bilim adamları, tanınmış kişilerin geliş gidişi için daha da kolaylaştırma yapılabilir. Bütünlükte ise bizim belirli prosedürler henüz tamamlanmadı. Onlar tamamlandıktan sonra tüm Türk vatandaşları vizesiz Azerbaycan'a gelebilirler. Genel olarak söylemek istiyorum ki biliyorsunuz Azerbaycan'ın hiçbir ülkeyle vizesiz giriş anlaşması yoktur. Bu konu üzerinde çalışıyoruz. Türkiye tarafı, bu konuyla ilgili Azerbaycan tarafının tutumunu, anlayışla karşılıyor. Ortak çabayla bu konunun çözümü için adımlar atacağız.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum