1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ayrımcılığın İmzası Çevik Bir’den
Ayrımcılığın İmzası Çevik Bir’den

Ayrımcılığın İmzası Çevik Bir’den

Her yasağın altından Çevik Bir çıkıyor. TSK’ya ait sosyal tesislerdeki başörtüsü yasağının altındaki imza da ona aitmiş.

21 Mayıs 2012 Pazartesi 12:16A+A-

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi:

ORDUEVLERİ ile ilgili kılık kıyafet düzenlemesinin değiştirilmesi ile yeniden gündeme gelen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait sosyal tesislerdeki başörtü yasağının mimarı, 28 Şubat sürecinin kilit ismi emekli Orgeneral Çevik Bir çıktı.

Düğün öncesi başörtü anlaşması

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan Çevik Bir imzalı skandal bir belgeye daha Milat Gazetesi ulaştı. 26 Aralık 1996 tarihli, 4955-45-96/Per. D. Dismor. Ş. (3437) sayılı, ‘Orduevlerinde Yapılan Sosyal Faaliyetler’ konulu Çevik Bir imzalı belgede, “Çağdaş olmayan kıyafette olanlar orduevine kesinlikle alınmayacak; düğün, nişan gibi faaliyet yapacak personele bildirilecek ve bu konu anlaşma yapılacak olan protokolde açıkça belirtilecektir” deniliyor.

Örtülüleri çağırmayın

Skandal emir belgesinde ayrıca, personel eşleri tarafından düzenlenen sosyal faaliyetlere başörtülü hanımların çağrılmaması şu şekilde tebliğ edilmiş: “Sb./Astb. eşleri tarafından düzenlenen sosyal faaliyetlere davet edilecek kişiler dikkatle tespit edilecek, çağdaş olmayan, inkılap kanunlarına aykırı siyasi veya dini bir akım ve ideolojiyi belirleyen kılık kıyafete sahip olanlar davet edilmeyecektir.” 

Protokole dahi olsa bile 

Subay eşleri tarafından düzenlenen etkinliklere sivillerin davet edilmemesi de istenen Çevik Bir imzalı belgede, “Bu tür sosyal faaliyetler TSK personeline ve eşlerine dönük olarak planlanacak, protokole dahil dahi olsa sivil zevat veya eşi davet edilmeyecektir” deniliyor.

Dur! Örtülüysen giremezsin

Yasağın sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait sosyal tesislerde değil tüm Kışla sınırları için de geçerli olduğu vurgulanan belgede şu ifadelere yer veriliyor: “Kışla güvenlik sınırları içinde bulunan resmi (Saymanlık, okul gibi) ve sivil olarak  görev yapılan yerlerde görevli olup da çağdaş kıyafetli olmayan kişilerin Kışla Güvenlik Sınırları içerisine girilmesine izin verilmeyecek ve bu kişilerin durumları bağlı olduğu kamu/kuruluşa ivedilikle bildirilecektir.”

 

HABERE YORUM KAT