1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Aydınlık ve Milliyet’ten Baasçı Manşetler
Aydınlık ve Milliyet’ten Baasçı Manşetler

Aydınlık ve Milliyet’ten Baasçı Manşetler

Dün Aydınlık, bugün Milliyet’in sürmanşetleri Suriye halkına karşı Esed rejiminin propagandası niteliğindeydi.

04 Eylül 2012 Salı 17:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

Baas lobisi Türk medyası üzerinden çalışmaya devam ediyor. Dün Aydınlık, bugün Milliyet’in sürmanşetleri Suriye halkına karşı Esed rejiminin propagandası niteliğindeydi.

Aydınlık da Milliyet de bu manşetleriyle çaresiz ve mazlum bir halkın direniş hakkını değil; Esed’in katliam hakkını savundu. Baas lobicisinin yılmaz savunucusu Aydınlık’ın manşetine ve iddialarına SADAT’tan da cevap geldi.

İşte 03.09.2012 tarihli Aydınlık gazetesinin manşeti:

aydinlik-gazetesi-hatay-kontgerilla-sadat-asder-suriye-manseti-03092012.jpg

Ve 04.09.2012 tarihli Milliyet gazetesinin manşeti:

milliyet-gazetesi-hatay-kontgerilla-sadat-asder-suriye-manseti-04092012.jpg


SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Emekli General Adnan Tanrıverdi, dün Aydınlık gazetesinde (bugün de Milliyet’te) manşetten verilen haberi yalanladı. Aydınlık’ın “yasal kontr gerilla” ithamına “SADAT A.Ş.'nin yaptıracağı eğitimler, adı geçen gazetenin zannettiği ve iddia ettiği gibi, günahsız sivillere karşı kullanılacak bir Gayri Nizami Harp eğitimi değil; Ülkesini işgal eden askeri güçlere karşı, elinde nizami gücü kalmadığında, işgalciye, işgal ettiği toprakları dar edecek eğitimi almak isteyen yabancı silahlı kuvvetlere verilecektir.” şeklinde cevap veren Tanrıverdi’nin açıklamasının ilgili bölümünü ilginize sunuyoruz:

AYDINLIK GAZETESİNİN YALAN HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

(…)

Bu genel açıklamalardan sonra Aydınlık Gazetesinin haberine dönmek istiyorum.

29 Ağustos 2012 Çarşamba günü Aydınlık Gazetesinden, Ceyhun Bozkurt olduğunu söyleyen bir muhabir şirketimizi arayarak Şirketimiz hakkında bazı genel mahiyette bilgiler aldıktan sonra, bazı iddialardan bahsetti.

Suriye Muhaliflerini bizim eğitip eğitmediğimizi, Körfez ülkelerinde toplanan paraların bizim vasıtamızla Muhaliflere gidip gitmediğini sordu.

Biz de, Şirketimizin henüz aktif faaliyet yapmadığını, ne yurt içinde, ne de yurt dışında, hiçbir ülkeye ve gruba eğitim verilmediğini; herhangi bir Ülke ve kaynaktan Suriye Muhalefetine verilmek üzere bize ulaşan ve bizim ulaştırdığımız bir paranın söz konusu olmadığını belirttik.

Dolayısıyla, bu konu ile ilgili haberin gerçekle alakası yoktur. “2800 kişinin tarafımızdan eğitildiği ve bir kısım kamplarda 300-400 bir grubun tarafımızdan eğitilmekte olduğu ayrıca hedefimizin 4500 kişinin üzerinde bir personeli eğitmek olduğu” bilgileri tamamen yalandır.

SADAT A.Ş. Camiası, Suriye'deki Beşer Esad yönetiminin meşruiyetini kaybettiğine, bu yönetimin halkına, işgalcinin yapmadığı zulmü yaptığına ve bu yönetimin muhaliflerine aktif destek verilmesi gerektiğine inanmaktadır. Ama, bu desteği kendi iradesi ile ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tasvibi dışında yapması mümkün olmayacaktır. Suriye muhalefeti tarafından talep olmasına rağmen, kuruluş sürecimiz tamamlanmadığı için, eğitim desteği verilememiştir.

Yani biz Suriyeli “çeteleri” eğitip silahlandırmıyoruz.

SADAT A.Ş. ancak, yabancı Ülkelerin, Ülkemiz tarafından meşru görülen askeri güçlerine, onların ihtiyaç duyacakları alanlarda, danışmanlık, eğitim ve donatım desteği verebilecektir.

Bu hizmetlerine de henüz aktif olarak başlamış değildir.

Bizim şirketimize “Yasal Kontr Gerilla” olarak bakmak ancak çarpık bir düşüncenin mahsülü olabilir. SADAT A.Ş.'nin yaptıracağı eğitimler, adı geçen gazetenin zannettiği ve iddia ettiği gibi, günahsız sivillere karşı kullanılacak bir Gayri Nizami Harp eğitimi değil; Ülkesini işgal eden askeri güçlere karşı, elinde nizami gücü kalmadığında, işgalciye, işgal ettiği toprakları dar edecek eğitimi almak isteyen yabancı silahlı kuvvetlere verilecektir. Bu eğitim de, harekat şekli de, hem iç hukuk hem de Uluslararası hukuk önünde meşrudur. Bunu suç kabul etmek sapla samanı karıştırmak demektir.

SADAT A.Ş.; Hükümetin talimatı ile kurulmuş bir Şirket değildir. Bilakis, girişimimizi

Hükümet yetkilileri anlamaya çalışmışlardır. Bu hizmeti verme sorumluluğunu omuzlarında bir yük olarak hisseden insanların günlük siyasetten bağımsız olarak oluşturdukları bir Şirkettir.

Diğer taraftan mensubu olmaktan gurur duyduğumuz, ASDER her zaman hukuk ve adalet çizgisinde hareket etmiş, bu günkü Ergenekon ve Balyoz davalarının bilgi ve belgelerin sızdırılmasında ve bunların sahtelerinin oluşturulmasında görev aldığını iddia etmek iftiradan başka bir şey değildir. Uydurmadır ve hayal mahsulüdür. ASDER Mensupları, bildikleri bir şey varsa bunu açık olarak bildirmekten başka bir şey yapmamıştır. Yaptıkları da yayınlarında ve WEB sitelerinde kamuoyunun gözleri önündedir.

Kanaatimiz odur ki, Aydınlık Gazetesi, bugünkü SADAT A.Ş. ile ilgili haberle, kendisini bazı çevrelere kullandırmıştır. Yasal Haklarımız Saklı Kalmak üzere SADAT A.Ş. ile ilgili gerçekler kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Adnan Tanrıverdi
SADAT Ynt. Krl. Bşk.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum