1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Aydınlık ve Cumhuriyet Mehmet Gezer'in itiraflarında hiçbir haber değeri görmedi mi?
Aydınlık ve Cumhuriyet Mehmet Gezer'in itiraflarında hiçbir haber değeri görmedi mi?

Aydınlık ve Cumhuriyet Mehmet Gezer'in itiraflarında hiçbir haber değeri görmedi mi?

“Esed’le görüşelim” korosu Reyhanlı katliamı itirafçısının sözleri karşısında sessizliğe büründü!

21 Temmuz 2022 Perşembe 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD'den Türkiye'ye getirilen Reyhanlı saldırısı sanığı Mehmet Gezer ifadesinde, Suriye rejimine bağlı askerlerin "Türkiye'den intikam almak için" Reyhanlı saldırısını planladıklarını, saldırıda kullanılan bomba düzeneğinin Suriye istihbarat elamanı tarafından telefonla patlatıldığını itiraf etti.

Baştan aşağı Esed rejiminin planı çerçevesinde gerçekleşen Reyhanlı Katliamı Türkiye tarihinin en kanlı ikinci saldırısı olma özelliğine sahip. Suriye Savaşının başından bu yana sivillere yönelik her türlü saldırganlığı mubah gören katil bir rejim için Türkiye’de bombalar patlatmak çok büyük bir hadise değil tabi ki!

Asıl tutarsızlık ise Türkiye’deki Esed sevdalısı yayın organlarının duruşunda saklı. Reyhanlı saldırısı sanığı Mehmet Gezer’in itirafları her fırsatta “Esed’le ilişki” kurulması gerektiğini ifade eden haber sitelerinde mevzu bahis dahi edilmedi.

Aydınlık ve Cumhuriyet gibi sol-Kemalist haber siteleri Gezer’in kanlı saldırının rejime bağlı birimler tarafından nasıl planlandığına dair her şeyi açıkça ortaya koyan itirafları karşısında üç maymunu oynamayı tercih etti!

Benzer bir tutum hükümete katil Esed’le görüşülmesi noktasında baskı kurmaya çalışan CHP ve Saadet Partisi gibi siyasi partiler tarafından ortaya konuldu. Esed katilinin işlediği cürümleri görmezden gelenler hala utanmadan Esed’le ilişki kurmanın gerekliliklerine iktidarı ve toplumu ikna etmeye çalışıyorlar!

HABERE YORUM KAT