1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Aydınlık Sivas Provokasyonunu Aziz Nesin Üzerinden Aklama Çabasında!
Aydınlık Sivas Provokasyonunu Aziz Nesin Üzerinden Aklama Çabasında!

Aydınlık Sivas Provokasyonunu Aziz Nesin Üzerinden Aklama Çabasında!

Şeytan Ayetleri provokasyonuyla Sivas’ı yakıp kavuran Aydınlık, suç ortağı Aziz Nesin’in sözlerini delil göstererek kendisini temize çıkarmaya çalışmış!

08 Temmuz 2020 Çarşamba 12:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sivas hadisesi yeniden gündemde. 27 yıldır mağduriyet yaşayan Sivas mazlumlarının aileleri davanın yeniden görülmesine dair taleplerinin yetkililerce duyulmasını bekliyorlar. Olayların gündeme gelmesiyle birlikte Sivas hadisesine giden süreçte başrol oynayan Doğu Perinçek ve Aydınlık gazetesinin pozisyonu yeniden tartışılıyor. Bu bağlamda Aziz Nesin’in oğlunun Perinçek’e yönelttiği ithamlar da ayrıca konuşulmakta.

Buna karşın Aydınlıkçılar da kendilerini savunma çabasındalar. Bugün Abdullah Gürgün imzasıyla yayınlanan bir haberde Aziz Nesin’in sözleri delil gösterilerek kendilerinin yaşanan hadisede bir dahlinin bulunmadığı ima edilmeye çalışılmış. 

O dönemde Aziz Nesin’le röportaj yapıp kitaplaştıran Abdullah Gürgün kitabından pasajlar yayınlayarak Aziz Nesin’in Sivas’ta Alevi-Sünni çatışması planlandığına, kendisi olmasa dahi bu olayların yaşanacağına, Aleviliğin hoşgörülü olmasına karşın Sünniliğin bağnazlığa yatkın olduğuna vb. bir dizi saçmalığı tekrarlamış.  

Özetle Aydınlık Sivas’ın bizimle alakası yok, bakın işte Aziz nesin de bunu söylüyor diyor! Babası yayınlayacakmış da Perinçek fırsatçılık yapıp kendisi yayınlamış falan gibi laflar eden  Aziz Nesin’in oğlunun söyledikleri tutarlı şeyler değil. Babası ile Perinçek arasında hangisinin daha cüretkar ve saldırgan olduğu yarışması da zaten bizi ilgilendirmiyor. 

Ama Aydınlık’ın bugün yaptığı haberde Şeytan Ayetleri adlı rezillikten tek kelime bile söz edilmemesi ilginç. Konunun özünü atlayıp bir dizi iddiayla, laf dolandırarak kendilerini temize çıkartmaya çalışacaklarını sanmaları ise sadece boş bir hayal!  

HABERE YORUM KAT

2 Yorum