1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Ateşkes Sağlandığı İddiası Yalanlandı: ÖSO ve HTŞ, Rejimi İdlib’den Çıkarmak İçin Saldırı Başlattı
Ateşkes Sağlandığı İddiası Yalanlandı:  ÖSO ve HTŞ, Rejimi İdlib’den Çıkarmak İçin Saldırı Başlattı

Ateşkes Sağlandığı İddiası Yalanlandı: ÖSO ve HTŞ, Rejimi İdlib’den Çıkarmak İçin Saldırı Başlattı

Reuters haber ajansının, ‘Rusya ve Türkiye’nin arabuluculuğunda İdlib’de ateşkes sağlandığı’ ile ilgili haberleri yalanlayan ÖSO ve Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ), Suriye rejim ordusunu İdlib'den kovmak için büyük saldırı başlattıklarını duyurdular.

14 Haziran 2019 Cuma 15:21A+A-

Reuters haber ajansının, ‘Rusya ve Türkiye'nin arabuluculuğunda İdlib'de ateşkes sağlandığı' ile ilgili haberleri yalanlayan ÖSO ve Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ), Suriye rejim ordusunu Idlib'den kovmak için büyük saldırı başlattıklarını duyurdular.

HTŞ, GÜNEY İDLİB'TE SALDIRI BAŞLATTI

Heyet-ü Tahrir Eş-Şam'dan (HTŞ) yayınlanan bir bildiride, Suriye ve Rus silahlı kuvvetleriyle ateşkes ilanlarını reddettiklerini ve kuzeybatı Suriye'de onlarla savaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Muhalif savaşçılar, Suriye rejim ordusunun Jabal Al-Zawiya bölgesindeki pozisyonlarını hedef alan dün gece güneybatı Idlib'de ağır bir saldırı başlattıklarını duyurdu.

ÖSO'NUN UYUYAN HÜCRELERİNDEN DARAA'DA İSTİHBARAT BİRİMİNE SALDIRI

Özgür Suriye Ordusu'un(ÖSO) uyuyan hücresi de, bugün Daraa'nın kuzeyindeki bir Suriye istihbarat birimine düzenlediği saldırıda en az 2 memurun öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu uyuyan hücreleri, Suriye'nin güneyindeki Suriye istihbarat kuvvetlerine karşı ‘vur-kaç' saldırılar gerçekleştiriyor.
Bu saldırıların, son beş hafta içinde birçok Suriyeli istihbarat subayının ölümüyle sonuçlanması üzerine, rejim ordusunun Daraa'ya ek kuvvet gönderdiği bildirildi.

ATEŞKES HABERLERİ, RUSYA TARAFINDAN SERVİS EDİLİYOR

Öte yandan bölgedeki yabancı kaynaklar, son aylarda muhalif savaşçıların Rus destekli Suriye rejim ordusuna ağır kayıplar verdirmesi yüzünden, Rusya tarafından ateşkes haberlerinin servis edildiğini öne sürüyorlar.

HTŞ LİDERİNDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Heyet-ü Tahrir Eş-Şam'ın (HTŞ) lideri Jaber Ali Paşa, yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki devrimci gruplar ile Rusya arasında yapılacak bir ateşkes hakkında söylentileri reddetti ve söylentilere dikkat etmeme çağrısında bulundu.
Jaber Ali Paşa, “Rusların ateşkes hakkında konuştukları şey, sadece kuzey Hama kırsalındaki yaşadıkları ağır kayıplardan sonra saflarını yeniden düzenleme ve askerlerinin moralini yükseltme yönündeki umutsuz bir girişimdir” dedi.

Kaynak : TimeTurk

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum