1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ateşkes değil zafer sevinci!
Ateşkes değil zafer sevinci!

Ateşkes değil zafer sevinci!

Hamas’ın kazanımları toplumda ve medyada nasıl karşılık buluyor?

21 Mayıs 2021 Cuma 13:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye toplumu her konuda malumata sahip olan bir toplum. Bu bağlamda enteresan bir özgüvenden bahsedilebilir. Ancak yine enteresandır ki yıllardır kabul haline gelmiş bir takım ezberler sebebiyle mühim bazı konularda ise dehşet bir özgüven sorunu ortaya çıkabiliyor.

Müslüman coğrafyanın yaşadığı işgal ve sömürü süreçleri mağlubiyeti içselleştiren nesiller var etti. Yani zafere ulaşmayı bırakın neredeyse onun düşüncesinden bile korkan bir vasatımız söz konusu.

Hamas’ın 11 gün süren savaşta İsrail’i koşulsuz ateşkes masasına oturtması "Nice az topluluklar, Allah'ın izni ile nice çok topluluklara galip gelmiştir. Allah, sabredenlerle beraberdir." ayet-i kerimesinin tecellisiyle mümkün olmuştur. İsrail’in dünyanın en teknolojik ve gelişmiş ordularından birisi olması, emperyal güçlerin desteğine sahip olması vs. hepsi az evvel zikredilen ayet karşısında mağlup olmuşlardır.

ABD Başkanı Joe Biden’ın "İsrail hava savunma sisteminin ABD tarafından ikmal edileceğini" söylemesi mağlubiyetin gerçek anlamda ifade edilmesidir. Hamas’ın geliştirdiği füzeler İsrail’in en büyük övünç kaynağı olan Demir Kubbe’yi rezil etmiştir!

resized-8c427-371442ebhamas.jpg

Bu savaşta bir başka ayırt edici özellik ise Siyonist rejimin işgal ettiği topraklardaki Müslüman nüfusun ‘İsrail’ projesine entegre olmadığının anlaşılmasıdır. Arap gençleri protesto ve eylemlerle Kudüs merkezli yaşanan direnişe destek verdiler.

Tüm bunlara karşın ise Hamas’ın zaferi medyamızda ‘ateşkes sevinci' olarak lanse edildi. Sanki yaşanan savaşın mağlubu Filistinlilermiş gibi düşünülerek hareket edildiğinin göstergesi olan ‘ateşkes sevinci’ ifadesi oldukça problemli bir bakış açısının neticesi. İsrail'in ateşkes için masaya oturmasına zafer değil de "İsrail'in bir planı vardır" şeklinde yaklaşan Müslümanların var olduğuna da eminiz ne yazık ki!

Filistin halkı ateşkesi değil zaferi kutluyor! Gazze ve Batı Şeria’da bir araya gelen Filistinli Müslümanlar Kassam bayrakları açıyorlar. Direnişin kazanımlarını gören Filistinliler İsrail, Hamas’a diz çöktüğü için mutlu ve umutlular. Ateşkese sevinen taraf ise onu isteyen işgal rejimidir!

Filistinliler zaferi teşrik tekbirleriyle kutluyorlar!

Gazze'nin her yerinde zafer ezanları okunuyor!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum