1. HABERLER

  2. HABER

  3. Askeri Liselere Seçmeli Din Dersi Geliyor
Askeri Liselere Seçmeli Din Dersi Geliyor

Askeri Liselere Seçmeli Din Dersi Geliyor

Askeri liselerde din dersine Genelkurmay onay verdi. Askeri liselere de "seçmeli" din dersi geliyor.

14 Kasım 2012 Çarşamba 15:55A+A-

Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki din dersi görüşmelerinden sonuç çıktı.

Askeri liselere de "seçmeli" din dersi geliyor. Kur'an-ı Kerim, Peygamberin Hayatı, Temel Dini Bilgiler gibi derslerin askeri liselerin müfredatına girmesi için Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında görüşmeler başlamıştı.

Genelkurmay yeni müfredat dersleri için onayı verdi. Bundan böyle 4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesi ile düzenlenen Kur'an-ı Kerim, Hz. Peygamber'in hayatı ve temel dini bilgiler derslerinin tamamını askeri lise öğrencileri de alabilecek.

Talim Terbiye Kurulu'nun verdiği kararla Askeri Liselerde de Anadolu liselerindeki müfredat uygulanarak seçmeli din dersi okutulmaya başlanacak. Askeri liseden en az 10 öğrencinin seçmeli din derslerini tercih etmesi durumunda bu öğrenciler için ayrı sınıf açılabilecek.

CUMHURİYET HABERİ KARA KUTUDAN VERDİ

Bu haber bugün Cumhuriyet gazetesinin sürmanşetindeydi. Gazete haberi sürmanşetten kara kutu içerisinde "Din dersine TSK'dan onay" başlığıyla verdi.

ÖZEL OKULLARA DA DİN DERSİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel öğretim kurumlarının haftalık ders çizelgelerini değiştirmiş, aralarında özel Fransız liselerinin yanı sıra Özel Alman Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi'nin de bulunduğu bazı özel okulların haftalık ders çizelgelerine seçmeli Kur'an-ı Kerim ile Hazreti Muhammed'in Hayatı dersleri de eklenmişti. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün teklifi üzerine değişikliğin 9. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanması Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca kararlaştırıldı.

 

HABERE YORUM KAT