1. HABERLER

  2. HABER

  3. Arınç Destek Verdi; Erdoğan Tepki!
Arınç Destek Verdi; Erdoğan Tepki!

Arınç Destek Verdi; Erdoğan Tepki!

Bugün Erdoğan’ın eleştirdiği Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven’in çıkışına dün Bülent Arınç’tan destek gelmişti.

09 Ekim 2012 Salı 15:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Diyarbakır’da emniyet görevlisi olarak bulunduğu 1990’lı yıllardaki uygulamaları değerlendiren Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, “Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz. Boşaltılan her köyün aslında geleceğimize tehdit olduğunu biliyorduk. Meçhule giden insanların herhangi bir sisteme tabi olamayacağını da biliyorduk” demişti.

Erdoğan’ın bugün AK Parti grup toplantısında sert bir şekilde eleştirdiği Emniyet Müdürü hakkında AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç dün destek veren açıklamalarda bulunmuşlardı.

Aydın: “Edi Bese Diyoruz”

Veysi Polat’ın Taraf gazetesindeki haberine göre AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Recep Güven’e destek vererek, “Artık edi bese diyoruz. Her anlamda yeter diyoruz, bu iş bitsin diyoruz.” dedi.

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, Güven’in açıklamalarının insani olduğunu vurguladı. Hiçbir insanın ölümden hoşnut olmayacağını, ölüme hiç kimsenin sevinmeyeceğini dile getiren Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Herkesin görevinin gerektirdiği gibi davranması gerekiyor. Emniyet Müdürü vicdanıyla konuştu. Geçmişten bu yana hataların da olduğunu ifade etti.

Arınç: “Emniyet Müdürünü Takdir Ettim!”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ise konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “91-95 yılları arasında Diyarbakır’da görev yapmış bir insanın yaşadığı acı olayların analizini yaparak bugüne ışık tutmasını takdirle karşıladım. O dönem yaşanan faili meçhul cinayetlerin, köy boşaltmaların bunda etkisi vardır. Bunlar bugün bilinen acı olaylardır. Türkiye demokratikleştikçe tüm bunlar sorgulanmaktadır. Emniyet Müdürü’nün bizim de paylaştığımız bu ifadelerini çok değerli buluyorum.

Arınç, Taraf muhabirinin, “Emniyet Müdürü’nün empati yapması doğruysa, Meclis’in de bunu yapması gerekmez mi?” şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Hepimiz bunu yapmalıyız. İnsanlar bu empatiyi nasıl yaparlar kendilerine kalmıştır. Ülkeyi yönetenler iktidarıyla muhalefetiyle empati yapmalı. ‘Bölge halkının oylarıyla geldim’ diyenler, onlar da empati yapmalı. Sağlıklı sonuçlara ancak böyle ulaşabiliriz.

Erdoğan: “Terörist İçin Ağlamayız!”

Başbakan Erdoğan ise bugünkü konuşmasında Diyarbakır Emniyet Müdürünün, “Bir çocuk dağa çıkıyorsa bunda hepimizin payı var. Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz.” Şeklindeki sözlerini “Elinde silah olan, kan döken, can alan hiç kimseye en küçük müsamahamız yoktur.” diyerek eleştirdi.

Erdoğan şöyle konuştu: “Elinde silah olan, can alan hiç kimseye müsamahamız yoktur, olamaz. Terörü mazur gösteren anlayışa prim vermedik, vermeyiz. Onları savunamayız. Onlarla da el ele olamayız. Biz evlatlarımızı katleden, ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Yerimizi iyi bileceğiz, bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı ilave etme hakkı yoktur.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum