1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Arınç: 15 Temmuz Sonrası Erdoğan'la Helalleşmek İstedim
Arınç: 15 Temmuz Sonrası Erdoğan'la Helalleşmek İstedim

Arınç: 15 Temmuz Sonrası Erdoğan'la Helalleşmek İstedim

Eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç '15 Temmuz sonrası FETÖ'yü terör örgütü olarak kabul ettiğini', 'Türkiye'yi o gece Erdoğan'ın kurtardığını', 'Erdoğan'la helalleşmek istediğini' açıkladı.

13 Ağustos 2016 Cumartesi 12:06A+A-

AK Parti eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cemaat'in darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a telefonla ulaşmak istediğini, ancak başaramayınca ona mektup yolladığını söyledi.

Gazeteci Ruşen Çakır'ın Medyascope.tv'de yayınlanan programına katılan TBMM eski başkanı Bülent Arınç, Kozmik Oda kumpası ve Fethullah Gülen ziyaretleri de dahil olmak üzere gündeme dair açıklamalarda bulundu.

KOZMİK ODA'YA GİRİLMESİ

Ruşen Çakır'ın Kozmik oda kumpasıyla ilgili "Devletin en önemli sırlarına erişmede sizin üzerinizden bir kumpas tezgahlamışlar; olay bu değil mi" sorusuna Arınç'ın cevabı "Sonuç itibariyle, 17-25 Aralık'tan sonra pis kokular gelmeye başlayınca, bunlar beni de kullanmış olabilir dedim. En az iki sene olmuştur böyle bir konuşmam var. Şimdi yapılanları gördükten sonra demek ki benim ismim üzerinden girilmemesi gereken yerlere girilmiş, bilgiler alınmış olabilir." oldu.

'ERBAKAN BENİ AFFETTİ'

Erbakan'ın geçmişte, kendisi hakkında "'Bülent beni eleştirmesin, hele hele MKYK'da şöyle şöyle konuşmasın' dediğini belirten. Rahmetli hocam beni affetsin; affetti, sırtımı sıvazladı…" dedi.

'HELALLEŞMEYİ ARZU EDİYORUM'

Arınç, "15 Temmuz akşamından sonra Tayyip beyle görüşmeyi ve geçmişte yaşanan bazı olaylar nedeniyle helalleşmeyi arzu ediyorum. Bir arkadaşımız vasıtasıyla kendisine ulaştırdım; henüz görüşmedik… Kendisi de milletten özür dileyecek noktaya gelmişse bu özeleştiriyi ben de yapıyorum; bırakalım bu özeleştiriyi herkes samimiyetle yapsın…" açıklamasında bulundu.

"Sayın Cumhurbaşkanımızla 15 Temmuz akşamı aynı kaderi paylaştık, televizyonlara çıkamadık ve sayın cumhurbaşkanımızın o geceki kararlılığı olmasaydı kimse sokağa çıkamazdı" diyen Arınç şunları söyledi:

"TÜRKİYE'Yİ O GECE ERDOĞAN KURTARDI"

"Okul faaliyetleri, Türkçe Olimpiyatları, yoksullara yardım faaliyetleri dışında bu hareketle hiçbir ilgim olmamıştır. Benim için 15 Temmuz akşamından beri Gülen Cemaati, FETÖ terör örgütüdür… O gece Türkiye’yi Recep Tayyip Erdoğan kurtarmıştır. O cesareti veren Tayyip beydir. Kendisiyle telefonda konuşamayınca, mektup yolladım. Ertesi gün meclise gittim… 15 Temmuzu ve yapılanları gördükten sonra benim haberim olmadan ismim kullanılarak girilmemesi gereken yerlere girilmiş, alınmaması gereken bilgiler alınmış olabilir diye düşünmeye başladım."

HABERE YORUM KAT

9 Yorum