1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Arap ve Türkmen Aşiret Birliği’nden PYD/YPG’ye Karşı İttifak!
Arap ve Türkmen Aşiret Birliği’nden PYD/YPG’ye Karşı İttifak!

Arap ve Türkmen Aşiret Birliği’nden PYD/YPG’ye Karşı İttifak!

Suriye’de Arap ve Türkmen Aşiret Birliği, PKK'nin Suriye uzantısı PYD/YPG ile mücadele kapsamında askeri güç oluşturduklarını söyledi.

07 Ocak 2016 Perşembe 14:26A+A-

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, "PYD, binlerce Arap ve Türkmeni tehditle göçe zorladı. PYD'nin zorla el koyduğu evlerimizi geri almak için mücadele ediyoruz. İnşallah PYD'yi bölgeden uzaklaştırıp dedelerimizden kalan topraklara döneceğiz" dedi.

"PYD'Yİ SOPAYLA DA OLSA TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKARACAĞIZ"

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları toplantıda askeri birlik oluşturma kararı aldıklarını hatırlatan Dede, söz konusu oluşumun başına da Albay Muhammed Tahir'in getirildiğini vurguladı.

"PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile mücadele kapsamında askeri güç oluşturduk. Arap ve Türkmenlerden oluşan bu kuvvet, PYD'yi işgal ettiği topraklarımızdan uzaklaştırmak için çaba harcayacak. Tel Abyad ve bölgeden PYD tarafından tehcir edilen kim varsa onları evlerine, topraklarına döndürmeye kararlıyız. Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok ama PYD'yi topraklarımızdan çıkarmak için sopayla da olsa onlarla savaşmaya hazırız."

2 BİN KİŞİLİK ASKERİ BİRLİK

Dede, Türkmen ve Araplardan oluşan askeri birliğin şu anda yaklaşık 2 bin kişiden oluştuğunu vurguladı.

Topraklarını PYD'ye bırakmayacaklarını anlatan Dede, "Bizim Kürtlerle hiçbir sorunumuz yok. Eğer onların da bölgede evi varsa gelip otursunlar. Onlara kesinlikle karışmayacağız ama PYD'nin tarafından olur ve bize karşı silah kullanırlarsa o zaman karşılık vermek zorunda kalırız" diye konuştu. 

KAYNAK: AA ve HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT