1. HABERLER

  2. HABER

  3. AP'nin Başörtüsü Ayrımcılığına AB Komisyonu'ndan Tepki
AP'nin Başörtüsü Ayrımcılığına AB Komisyonu'ndan Tepki

AP'nin Başörtüsü Ayrımcılığına AB Komisyonu'ndan Tepki

AB Komisyonu, Avrupa Parlamentosu'nun (AP), Anadolu Ajansı'nda (AA) çalışan başörtülü muhabirden "başı açık fotoğraf çektirmesini" istemesinin kendilerini şaşırttığını, böyle bir uygulamalarının olmadığını belirtti.

21 Ocak 2016 Perşembe 19:13A+A-

AB KomisyonuAvrupa Parlamentosu'nun (AP), Anadolu Ajansı'nda (AA) çalışan başörtülü muhabirden "başı açık fotoğraf çektirmesini" istemesinin kendilerini şaşırttığını, böyle bir uygulamalarının olmadığını belirtti.

AB Komisyonu Baş Sözcüsü Margaritis Schinas, dün yaşanan olayla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu. Schinas, yazılı açıklamasında, "Bahsettiğiniz olayı duyduğuma şaşırdım. Eminim bir açıklaması vardır. AB Komisyonu'nun kesinlikle başörtülü gazeteci ve ziyaretçilere belli bir muamele yapılmasını öngören, uygulamada olan bir kuralı yoktur. Bunun AP'de de farklı olması şaşırtıcı olur" dedi.

"Başörtüsüyle akreditasyon kartı verilemeyeceği söylenmişti"

AP Basın Bürosu yetkilileri, dün AP'nin ocak ayı oturumlarını ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın temaslarını takip etmek için Strazburg'da bulunan AA muhabirine "başını açmadan akreditasyon kartı verilemeyeceğini" söylemişti.

AA muhabirinin, ısrarla uygulamanın yasal dayanağını sorması üzerine basın girişine gelen sorumlu bir protokol görevlisi durumun yanlış anlaşıldığını, muhabirin başörtüsünü "biraz geriye çekerek" fotoğraf çektirebileceğini, bu şekilde muhabirin akreditasyon almasında sorun olmayacağını söylemişti.

Muhabir, yaklaşık yarım saat süren olayın ardından fotoğraf çektirerek görüşmeleri izleyebilirken, tartışmayı görüntülemek isteyen TRT Haber kameramanına da bir güvenlik görevlisi müdahale ederek videoyu zorla sildirmişti.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT