1. HABERLER

  2. HABER

  3. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Evraklar Yakılıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Evraklar Yakılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Evraklar Yakılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesine ait atölyelerin yer aldığı Boğaçayı Şantiyesi'nde yakılmaya çalışılan ve belediyeye ait olduğu iddia edilen evrak, polis ekipleri tarafından söndürüldü.

02 Nisan 2014 Çarşamba 13:48A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesinin, büyük bölümü imar ve bütçe ile ilgili olduğu iddia edilen evrakın Boğaçayı Şantiyesi'nde yakıldığı ihbarı üzerine polis olay yerine geldi. Alanda evrakların yandığını gören polis, müdahale ederek yangını söndürdü. Bir kısmı yanan evraklara el konuldu, polis çevrede güvenlik önlemi aldı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Menderes Türel ve partililer de olay yerine geldi

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, teşkilat üyelerine seçim sonuçlarına ilişkin teşekkür amacıyla düzenlediği toplantıda, Boğaçayı Şantiyesi'nde belediye evrakının yakıldığı yönünde ihbar geldiğini söyleyerek, partililere evraklara sahip çıkılması çağrısında bulundu. Bunun üzerine Köse, resmi olmayan sonuçlara göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Menderes Türel ve partililer, Boğaçayı Şantiyesi'ne gitti.

Alanda inceleme yapan Türel, evrakın özellikle imar ve bütçe ile ilgili olduğunu belirtti. CHP'nin yaptığı itirazların arkasında kendilerinin göreve gelmesini geciktirme gayreti olduğunu öne süren Türel, bugünkü olayla usulsüzlüklerini, yolsuzluklarını, hırsızlıklarını örtmek için bazı evrakların yok edilmesi girişiminde bulunduklarının açık şekilde ispatlandığını anlattı.

Yanan evrakın arasında iç denetim raporu ve imar ile bütçeye ilişkin 2012 ve 2013 yılları tarihli evraklar bulunduğunu ifade eden Türel, bu tür evrakların en az 5 yıl saklanması gerektiğini bildirdi. Yapılan davranışın hesabının sorulacağını dile getiren Türel, şunları söyledi:

"Hırsızlıkları örtmeye yönelik girişimi esefle kınıyorum. Hırsızlara, başta Mustafa Akaydın olmak üzere göreve başladığımızda hesabını soracağız. Yetim hakkına göz dikenlere, kursağından haram geçenlere bunların hepsinin hesabını adeta tane tane soracağımızı ifade ediyorum. 'Antalya'ya artık huzur gelsin, barış gelsin' diyerek göreve başlayacağımız süreçte hala entrikalarla kirli oyunlarla kara politikalarla ayıplarını örtmeye çalışanlar, adaletin yakasından kendilerini kurtaramayacaktır. Hırsızlıklarının hesabını sonuna kadar vereceklerdir. Biz takibi, göreve başladığımızda bunların hesabını soracağımızı ifade ediyoruz."

Türel, ne kadarının yandığını ya da ne kadarının kurtarıldığını bilmediğini ama evrakın Büyükşehir Belediyesi ve ASAT ile ilgili olduğunun görüldüğünü belirterek, evraklara emniyet ekiplerinin el koyduğunu, daha sonra kendilerinin alıp inceleyeceklerini anlattı. 

Belediyedeki diğer evrakın koruma altına alınması konusunda uyarıda bulunan Türel,  "Şu andan itibaren belediyedeki tüm evrakın korunması ve bu hırsızların hırsızlıklarını örtmeye yönelik çabaların engellenmesi, bir devletin yerine getirmesi gereken yükümlülüktür. O yüzden bir kez daha tüm yetkilileri uyarıyorum" ifadesini kulandı.

Belediyenin diğer şirketlerinde de usulsüzlük ve yolsuzlukla ilgili evrakın imha edildiği yönünde ihbar aldıklarını öne süren Türel, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, usulsüzlüklere göz yummayacaklarını vurguladı. 

Türel, "Mustafa Akaydın'ın Amerika'da yaşayan kızının yanına kaçacağına ilişkin ihbar aldık. Bu konuyla ilgili güvenlik güçlerinin gerekeni yapması gerekiyor" dedi.

Türel ve beraberindekiler, daha sonra bölgeden ayrıldı. 

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum