1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Annemin Son Yemeği"
"Annemin Son Yemeği"

"Annemin Son Yemeği"

Akçakale Sınır Kapısı’na akın eden binlerce Suriyeli mülteci içinde Abid ve Hene adında iki kardeş de vardı... Ellerinde iki kap patates yemeği... Yemeği dökmemek için çaba sarf eden iki kardeş...

17 Haziran 2015 Çarşamba 17:02A+A-

Abid Ziyen 13, kardeşi Hene Ziyen 10 yaşında. Tel Abyad’ın ABD'nin  uçaklarıyla bombaladığı ve PYD'nin karadan saldırdığı Tel Abyad'dan büyük endişeyle aileleriyle birlikte Türkiye sınırına dayanan kardeşler, bombadan daha büyük bir endişe taşıyorlardı. Sınırdaki tel örgülerden geçen kardeşlerin her birinin elinde ağzına kadar patates yemeğiyle dolu iki kap vardı.

Askerlerin Akçakale Gümrük alanına aldıkları kardeş yemeklerini dökmemek için büyük çaba sarf ederken gümrük sahasından kayıtları yapılıp dışarı çıktıklarındaysa elleri boştu.

‘Annemin son yemeği’

Sınırı neden iki kap yemekle geçtiklerinin hikâyesini büyük kardeş Abid Ziyen anlattı. Abid Ziyen patateslerin annesi tarafından pişirilen son yemek olduğunu söyledi.

“Ben ve kardeşim acıkmıştık. Annem yemek pişiriyordu. Patates yemeğini çok seviyorum. Yemek pişince daha yiyemeden herkes toplandı. Uçakların köyümüzü bombalayacağını söylediler. Ben ve kardeşim birer kap yemek doldurduk. Sınıra kadar durmadan yürüdük. Yemeği yememize izin vermediler. Zaman da yoktu zaten. Benim de kardeşimin de yemeği yürürken biraz döküldü. Ama çoğunu dökmeden getirebildik. Sınırda askerler seslerini çıkarmadılar. Ta buraya kadar bir şey olmadı yemeğimize.”

On kilometre sonra mutlu son

Dökmemek için epeyce uğraştıkları yemeklerini Akçakale Sınır Kapısı’nda kayıtları yapılırken yiyen kardeşler gümrük sahası dışına karınları doymuş olarak çıktılar. İki kardeşler Suriye’de pişen yemeklerini yaklaşık on kilometre yol kat ederek geldikleri Türkiye’de yedi. 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT