1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ankara Barosu’nun Edepsizliğine CHP de Destek Verdi
Ankara Barosu’nun Edepsizliğine CHP de Destek Verdi

Ankara Barosu’nun Edepsizliğine CHP de Destek Verdi

Ankara Barosu'nun İslam düşmanı ifadelerine destek veren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ali Erbaş'ın Kur-an'ı Kerim'deki ayetlerini kaynak alarak okuduğu hutbeyi 'nefret dili' ve 'düşmanlaştırıcı' olarak nitelendirdi.

28 Nisan 2020 Salı 12:59A+A-

Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, İslam'ın eşcinselliği lanetlediğine değinerek, "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim." ifadelerinden sonra bazı örgüt ve çevreler linç kampanyası başlatmıştı.

Ankara Barosu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a karşı cinsel sapkın LGBT'lilere yönelik nefret söyleminde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu, yaptığı yazılı açıklamada Erbaş’ı hedef göstermekle kalmadı, alçakça ifadelerle İslamiyet’e ‘çağdışı’ yakıştırmasında bulundu.

Ankara Barosu'nun İslam düşmanı ifadelerine CHP'den destek geldi

CHP’den de Ankara Barosu’na destek geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ali Erbaş'ın Kur-an'ı Kerim'deki ayetlerini kaynak alarak okuduğu hutbeyi 'nefret dili' ve 'düşmanlaştırıcı' olarak nitelendirdi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak dün parti genel merkezinde düzenlediği toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ardından online olarak kendine yöneltilen soruları cevaplandıran Öztrak, Diyanet İşleri Başkanı’nın sözleri ile Ankara Barosu’nun açıklamasının sorulması üzerine şunları kaydetti: “İnanç sahiplerinin, inançlarını dile getirme hakkı vardır. Ancak bunu dile getirirken, birilerinin yaşam tarzı üzerinden nefret dilini kullanarak, düşman yaratarak bunu yapmamaları gerekiyor. Bu birilerini düşmanlaştırmak toplumu bölmektir. İçinden geçmekte olduğumuz bugünlerde en son ihtiyacımız olan şey birilerini ötekileştirerek düşmanlaştırarak toplumu bölmektir.”

HABERE YORUM KAT

3 Yorum