1. HABERLER

  2. HABER

  3. Anadolu Ajansı'ndan Kürtçe Açılımı
Anadolu Ajansından Kürtçe Açılımı

Anadolu Ajansı'ndan Kürtçe Açılımı

Türkiye'nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı, 92 yaşında bir ilke imza atıyor.

22 Mayıs 2012 Salı 11:40A+A-

Anadolu Ajansı Kürtçe yayına başlayacak. 

Ankara'da TOBB Medya Meclisi toplantısında, bir sunum yapan Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk Ajans'ın 2020 vizyonunu anlattı. 

92 yaşındaki Ajansın, savaş muhabiri yetiştirmeye başladığını, ayrıca ajans muhabiri yetiştirmeyi hedeflediğini açıkladı.  Öztürk kendisi ve Anadolu Ajansı için hızlı haberciliğin birinci sırada olmadığını söyledi ve İnternet'in gelecekte büyük iş yapacağını anlattı. 

"Türkiye'deki internetin etkisini görüyoruz ama medya kabul etmek istemiyor" diyen Öztürk, gazetelerin İnternet sitelerinin tirajını açıkladı. 

İNTERNET DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİ

İnternet Medyası'nın gücünü anlattığı sunumunda "Gazetenin kendisi 110 bin satıyor site daha çok okunuyor. İnternet devrimi gerçekleşmiş..." dedi ve "İnternet sitelerinin büyümesinin önünde engel gazeteleri gösterdi. Gazetelerdeki muhafazakâr tutum internet sitelerinin önünde büyük engel teşkil ediyor. İnternet Medyası'na yatırım yapılsa Türkiye'de birçok gazete kapanır" dedi ve ekledi: "twitter haberciliğimizi etkileyecek..." 

AJANSTA BAŞ MUHABİR DÖNEMİ

Kemal Öztürk, ayrıca Anadolu Ajansı'nda BAŞMUHABİR döneminden bahsetti:  "Başmuhabir olamayan, analiz yazamaz, bölge müdürü olamaz, haberi yayına veremez. Başmuhabir unvanından sonra, Muhabir, muhabir yardımcısı geliyor. Stajyer yok, A.A.'da Genel Yayın Yönetmeni dönemi de başlıyor."

 

HABERE YORUM KAT