1. HABERLER

  2. HABER

  3. Anadilde Savunma Hakkı TBMM Yolunda
Anadilde Savunma Hakkı TBMM Yolunda

Anadilde Savunma Hakkı TBMM Yolunda

İnfaz yasasında değişiklikleri içeren yasa tasarısı bu gece TBMM'ye gönderiliyor.

13 Kasım 2012 Salı 00:32A+A-

Tasarıda Başbakan Erdoğan'ın bizzat talimatını verdiği anadilde savunma hakkı da bulunuyor. İnfaz Yasası'ndaki değişiklikleri içeren yasa tasarısı bu gece TBMM'ye gönderiliyor. Tasarıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat talimatlarıyla hazırlanan anadilde savunma hakkı değişikliği de yer alıyor. Yasa değişikliği tasarısında ayrıca ağır hasta olan mahkumların cezalarının ertelenmesi ve 3 ayda bir aile görüşmesi gibi maddeleri de bulunuyor.

 

Anadilde savunma yapılmasına olanak tanıyan "Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı", bakanların imzasının ardından TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Dün gece yarısına doğru Meclis'e sevk edilen tasarı önce Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. Tasarının alt komisyona gitme ihtimali de bulunuyor. Tasarı daha sonra ise Genel Kurul'a gelecek.

Tasarı, KCK duruşmalarında krize neden olan ve 63. gününe girilen açlık grevlerinin gerekçeleri arasında olan anadilde savunmayla birlikte 13 maddeden oluşuyor.

Tasarının gerekçesinde, 'sanığın sözlü savunmasını kendisini daha iyi ifade edeceğini belirttiği başka bir dilde yapılmasına' imkan tanındığı belirtildi.

Tasarıyla, kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan evli hükümlüler, 3 ayda bir kez olmak üzere 3 saatten 24 saate kadar eşleriyle ceza infaz kurumu personelinin yakın nezareti olmaksızın görüşme yapabilecek.

Tasarı, 'ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirememe' halini de infazın ertelenmesi nedenleri arasına alıyor.

HABERE YORUM KAT