1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Amerikalı Yahudilerden Trump'a Karşı Müslümanlara Destek
Amerikalı Yahudilerden Trump'a Karşı Müslümanlara Destek

Amerikalı Yahudilerden Trump'a Karşı Müslümanlara Destek

Yahudi kuruluşu İftira ve İnkârla Mücadele Derneği (ADL) Direktörü Jonathan Greenblatt, Trump'ın Müslümanlara tehditleriyle ilgili "Eğer bu ülkede bir gün Müslümanlar 'kara liste' altına alınırsa, kendimi bir Müslüman olarak kaydettireceğim" dedi.

18 Kasım 2016 Cuma 14:37A+A-

Amerikalı Yahudilerden, Trump'ın Müslüman karşıtı açıklamalarına tepkiler geldi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Amerika'da bulunan Yahudi kuruluşu İftira ve İnkârla Mücadele Derneği (ADL) Direktörü Jonathan Greenblatt, Trump'ın İslam ve Müslüman karşıtı kampanyalarına tepki gösterdi. Greenblatt "Eğer bir gün Müslümanlar bu ülkede kayıt altına alınırsa, kendini Müslüman olarak kaydettireceğim" ifadesine yer verdi.

ABD'nin Manhattan şehrinde bir konferansta konuşan Greenblatt"Anti-semitizm bağnazlığı gibi bir şeyi nerede görürsek görelim karşı çıkmalıyız. Sıradan bir insan ya da üst düzey bir yetkili. Hoşgörüsüzlüğü bahane etmek için kimsenin bahanelere ihtiyacı yok" vurgusunu yaptı.

NAZİLER, YAHUDİLERİ BELİRLEYEN ROZETLER KULLANMIŞTI

Almanya’da altı yaşın üzerindeki Yahudilere, ön tarafında siyah renkle "Jude" ("Yahudi" kelimesinin Almancası) yazılı olan sarı renkli, altı köşeli yıldız rozetini her zaman en üst giysilerinde dikili olarak taşıma zorunluluğu getirilmişti. Bu şekilde dönemin Nazileri Yahudileri bakışta belirleyebiliyordu.

Yahudilerin Almanya’dan sistemli olarak sürgün edilmesi Ekim ayında başlamıştı. 1942 Mart ayında Yahudilerden yıldız simgesini ikamet ettikleri yerlere de koymaları istendi.

HABERE YORUM KAT