1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Amerika'da Irkçılık Yükseliyor!
Amerika'da Irkçılık Yükseliyor!

Amerika'da Irkçılık Yükseliyor!

Amerika'da Covid-19 virüsü sürecinin sonuçlarından olan sosyolojik vakalar arasında ırkçı tavırlar dikkat çekiyor.

29 Mart 2020 Pazar 12:36A+A-

Amerika'da Covid-19 virüsü dolayısı ile hızla yükselen vaka ve ölüm sayılarına ilave olarak pek de gündeme gelmeyen sosyolojik vakaların da artış gösterdiği dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle Trump'ın Covid-19'u "Çin virüsü" olarak tanımlaması ve uyarılara rağmen ısrarla kullanmaya devam etmesinin de etkisi ile Asya kökenli insanları halk arasında psikolojik baskılara maruz bırakıyor. 

USA Today sitesinde yer alan habere göre, bu sürecin mağdurlarından birisi yaşadığı bir olayı şu şekilde anlatıyor:

"San Fransisko'da  alışveriş yaptığım sırada hafif bir öksürük geldi ve ağzımı kapattım. O sırada benden on metre uzakta bekleyen bir çift panik halinde bana baktı ve daha sonra dönerek oradan kaçtılar. Öyle ki insanlar bana bakıyorlar ve sanki bir çeşit virüs olduğumu düşünüyorlar."

Bir başka Asyalı Tiffany Chu ise New York'da yaşadığı sözlü saldırıyı şu şekilde anlattı "Bir adam yanıma geldi ve Trump'ın bütün Asyalıların  Corona virüsüne sahip olduğunu söyledi ve ardından küfretti"

Uzmanlar suçu başkasının üzerine arama (scapegoating) psikolojisinin siyasetçiler tarafından beslendiğini ve bunun etkisiyle yabancı düşmanlığının arttığını dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT