1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Altan Tan'ın HDP/PKK İçindeki Hâl-i Pür Melâli!
Altan Tan'ın HDP/PKK İçindeki Hâl-i Pür Melâli!

Altan Tan'ın HDP/PKK İçindeki Hâl-i Pür Melâli!

Selahaddin E. Çakırgil, Altan Tan'ın son beyanlarını örnek vererek HDP içindeki huzursuzluğa dikkat çekiyor, bununla birlikte geçmişte yaşanan birkaç hadiseyi zikrederek HDP'nin eleştiriye tahammülü olmayan PKK'nın uzantısı olduğunu ifade ediyor.

20 Haziran 2016 Pazartesi 12:19A+A-

Selahaddin E. Çakırgil, HDP/PKK ve şu anda HPD içinde bulunan, geçmişte İslâmî kimliğiyle bilinen kişiler hakkında değerlendirmelerde bulunuyor:

HDP içinde, Altan Tan’ın son beyanlarıyla derin bir huzursuzluk olduğu artık reddi mümkün olmayacak şekilde ortaya çıkmış bulunuyor. Çünkü HDP Diyarbekir milletvekili Altan Tan, Habertürk’te 12 Haziran günü yayınlanan röportajda, ‘Erdoğan’dan nefret edenler, kürdleri kiralık katil gibi kullanmak istiyor.’ diyordu.

***

HDP, bu ülkenin bir gerçeği... Ve onun gerçeği de PKK’nin ayrılamaz parçası olduğu hususu... PKK ise Öcalan’a indekslenmiş... Gerçi o, zaman zaman, ‘Beni PKK da anlamıyor, beni bir ağabey, bir baba gibi görüyor.’ diyor ama öyle değil... Çünkü PKK’nın dağ kadrosu da Avrupa kadrosu da Öcalan’ın her sözünü kutsal bir emir gibi kabul edip, uygulamaya koyuyorlar. HDP’liler de, bu çerçevenin içinde ve onun dışına çıkacak olursa, başına neler gelebileceğini aşağı yukarı biliyorlar.

Osman Baydemir Diyarbakır Bl. Başkanı olduğu günlerde, Belediye’ye işçi olarak aldığı kişi tarafından ‘PKK adına günlerce sorgulanma’nın, hesaba çekilmenin utancını yaşadığını gözleri yaşararak anlatmıştı.

(...)

Yazının devamı için tıklayın >>>