1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya, PKK’nın adeta bir kalesi!
Almanya, PKK’nın adeta bir kalesi!

Almanya, PKK’nın adeta bir kalesi!

Almanya’da 14.000’den fazla üyeye sahip PKK’nın, bağış adı altında 16 milyon 700 bin Euro haraç topladığı ve bu paraları Türkiye gibi ülkelerdeki saldırılarında mühimmat alınması için kullandığı Alman istihbarat birimlerinin raporuna yansıdı.

08 Haziran 2022 Çarşamba 16:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Almanya'nın iç istihbarat birimi Federal Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV) tarafından yayınlanan raporda, PKK 2021 yılında bağış kampanyası adı altında Almanya’da tahmini olarak 16 milyon 700 bin Euro toplayarak bir yıl öncesine kıyasla daha fazla haraç toplamış.

BfV Başkanı Thomas Haldenwang yaptığı açıklamada, terör örgütünün Avrupa genelinde topladığı haraç miktarının 30 milyon Euro'yu aştığının tahmin edildiğini belirterek, PKK’nın topladığı paraları Türkiye’de terörün finansmanında kullandığını aktardı.

2013’den günümüze kadar Almanya’dan 295 kişinin PKK saflarına katılmak üzere Ortadoğu ülkelerine gittiği ve 30’unun bu bölgelerde öldüğü, 150 kişinin de Almanya’ya geri döndüğü aktarıldı.

Almanya'da PKK’nın 4 saha, 9 eyalet ve 31 bölgeye ayrıldığı ve bunların başında bir elebaşının bulunduğu aktarılan raporda, PKK'nın Almanya’da 14 bin 500 üyesi bulunduğu belirtilerek, Almanya'daki aşırılık yanlısı yabancı örgütler arasında en fazla üyeye sahip olan örgüt olduğu belirtildi.

Alman İçişleri Bakanı Nancy Feaser de yaptığı açıklamada, “PKK, uluslararası bir terör örgütüdür” ifadesini kullanarak, terör örgütü ile mücadelenin devam edeceğini iddia etti. 

Kaynak: TRT World

HABERE YORUM KAT