1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya 2015'te Mültecilerin 350 Bin Euro'suna El Koydu!
Almanya 2015'te Mültecilerin 350 Bin Euro'suna El Koydu!

Almanya 2015'te Mültecilerin 350 Bin Euro'suna El Koydu!

“Mülteci krizi”nin tırmanmasının ardından İsveç ve Danimarka ile birlikte göçmenlerin para ve değerli eşyalarına el koyma kararı alan iki Almanya eyaletinin, mültecilerin 350 bin Euro’suna el koyduğu ortaya çıktı.

07 Nisan 2016 Perşembe 13:21A+A-

Danimarka’nın çıkardığı “mücevher yasası”nı bugüne dek hiçbir zaman uygulamamış olmasının yankıları sürerken, benzer bir yasayı uygulamaya koyan Almanya’nın iki eyaletinde mültecilerin yüz binlerce Euro’suna el koyulduğu açıklandı.

Almanya’da Sol Parti’nin soru önergesine hükûmetin verdiği yanıta göre, “güvenlik” güçleri 2015 yılı içerisinde ülkeye gelen mültecilerin 349 bin 438 euro ve 97 cent’ine el koydu.

Bild gazetesi, mültecilerin üstlerinin aranması sırasında bulunan ve el konulan paraların, göçmenlerin Almanya’daki ikametleri sırasında ortaya çıkacak masraflar ile sınırdışı edilmeleri durumunda geri dönüş harcamaları için kullanılacak.

Almanya’nın Bavyera eyaleti, kamplara kayıt için gelen mültecilerin 750 Euro’nun üzerindeki para ve değerli eşyalarına el koyma kararı almıştı. Benzer bir uygulamayı hayata geçiren Baden-Württemberg eyaleti ise mültecilerin üzerindeki 350 Euro’yu aşan paraya el koymaya başlamıştı.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT