1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Alman Polisinin Mültecilere Şiddeti Irkçılardan Alkış Aldı
Alman Polisinin Mültecilere Şiddeti Irkçılardan Alkış Aldı

Alman Polisinin Mültecilere Şiddeti Irkçılardan Alkış Aldı

Almanya'nın Saksonya Eyaletine bağlı Clausnitz şehrinde ırkçılar, otobüsle getirilen mültecilerin yurda yerleştirilmesini engellemek istediler. Aralarında çocukların da bulunduğu mültecileri otobüsten çıkaran polisler sert davrandı.

20 Şubat 2016 Cumartesi 14:09A+A-

Almanya'nın doğusundaki Saksonya Eyaletine bağlı Clausnitz şehrinde bir yurda getirilen mültecileri taşıyan otobüs, 150 kadar ırkçı tarafından durduruldu. İnternette sosyal ağlarda yayınlanan bir videoda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mültecilerin korktukları ve bazılarının ağladığı görülüyor.

İkinci bir videoda ise, ırkçıların 'Halk biziz', 'Evinize dönün', 'Defolun gidin' 'Çıkartın şunu dışarı' gibi yabancı düşmanı içerikli sloganlar attıkları duyulurken, polislerin de korkudan ağlamaya başlayan çocukları otobüsten zorla sert bir şekilde çekerek indirdikleri görülüyor.

43. saniyeden itibaren polisin çocukları sert bir şekilde zorla çıkardığı görülen görüntüler, Almanya'nın 2. Dünya Savaşı öncesinde nazilerin Yahudilere karşı gösterdikleri tavrı hatırlattı. Polisler, yurdun önüne gelen otobüsten mültecileri indirmeye hazırlanırken, çok yakınında bağıran ırkçılar hep bir ağızdan adeta polisleri kışkırtır gibi 'hey hey hey' diye bağırıyorlar. Otobüste görülen biri 9 diğeri 10 yaşlarında iki erkek çocuktan biri, bir kişinin 'Önce bunu dışarı al!' demesi üzerine polis tarafından çekiliyor. Çocuk gelmek istemeyince, boynuna kolunu saran polis zorla dışarı çıkartıyor ve yurt binasına götürüyor.

Sachsen Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada videonun değerlendirileceği bildirildi. Saksonya İçişleri Bakanı Markus Ulbig, videoyu izlediğini ve resimlerin herşeyi gayet açık ortaya koyduğunu belirtti ve Chemnitz Polis Müdürlüğünden bu konuda bilgi alınacağını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT