1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alman Neo-Naziler Suç Makinesi Gibi
Alman Neo-Naziler Suç Makinesi Gibi

Alman Neo-Naziler Suç Makinesi Gibi

Almanya'da 2012 yılının ilk altı ayında 354 aşırı sağcının toplam 616 yasadışı eylemi polis tarafından kayıt altına alındı.

25 Kasım 2012 Pazar 00:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kuzen Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger 2012 yılına dair hazırlanan NRW Eyaleti suç istatistiği değerlendirmesinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Veriler aşırı sağcı suçluların diğer suçlulardan daha tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor. Bakan Ralf Jäger konuyla ilgili olarak: “Bugün bir yabancıya şiddet uygulayan aşırı sağcı, yarın yaşlı bir kadının çantasını çalıyor.” şeklinde konuştu.

İstatistik sonuçlarına göre aşırı sağcılar işledikleri her siyasi motifli suçun yanında iki genel yasadışı suç da işliyorlar.

İLK ALTI AYDA TOPLAM 616 YASADIŞI SUÇA TEŞEBBÜS

Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde aşırı sağcıların işledikleri siyasi ve diğer yasadışı suçlar Ocak 2012’den bu yana özel olarak kayıt altına alınıyor. Eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jäger: “Böylelikle neonazilerin ilk aşamada ne gibi tehdit içeren bir potansiyele sahip olduklarını görmüş oluyoruz. Onlar hakkında ne kadar bilgiye sahip olursak, bağlantılarını da o kadar hızlı tespit edebiliriz.” şeklinde konuyu değerlendirirken, bu çalışmanın aşırı sağcılara karşı daha güçlü bir şekilde önlem alınması için ana koşul olduğunu dile getirdi.

KAYIT ALTINA ALINAN SUÇ SAYISI

İstatistik verilerine göre, 2012 yılının ilk altı ayında 354 aşırı sağcının toplam 616 yasadışı eylemi polis tarafından kayıt altına alındı. İşlenen suçlar arasında bir cinayet, 113 yaralama, 140 hırsızlık ve soygun bulunuyor. Siyasi motivasyon ile gerçekleştirilmiş tehdit ve zorlama sayısının 10 olarak açıklandığı sonuçlara göre aşırı sağcıların yasadışı tehdit ve şiddet uygulama sayısı 54 olarak açıklandı. Bakan Jäger’e göre, aşırı sağcı eylemler toplumda önemli bir tehlike oluşturuyor.

Haber: Fatih Güvercin / Düsseldorf 

 

HABERE YORUM KAT