1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alkol Yasasına İtiraz Reddedildi
Alkol Yasasına İtiraz Reddedildi

Alkol Yasasına İtiraz Reddedildi

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusu üzerine alkollü içecek satışına sınırlama getiren yasal düzenlemenin bazı maddelerinin iptal istemini reddetti.

14 Kasım 2014 Cuma 14:03A+A-

Anayasa Mahkemesi CHP’nin başvurusu üzerine alkollü içecek satışına sınırlama getiren yasal düzenlemelerin iptal istemini görüştü. Yüksek mahkeme oybirliğiyle yasanın ilgili maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptal istemini reddetti.

CHP 6 Ağustos 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne verdiği başvuru dilekçesinde, “Televizyonlarda alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilmez” hükmünün yanı sıra "her türlü eğitim ve öğretim kurumlarında alkollü içecek satışını yasaklayan" maddenin iptal edilmesini istedi.

Yasayı ihlal edenlere para cezaları öngören hükümlerle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) ve mülki idare amirlerine ceza kesme yetkisi veren hükümlerin de iptali istendi. CHP'nin itiraz ettiği maddeler arasında "işyeri açma konusunda kolluğun görüşünün alınmasını" düzenleyen madde de bulunuyordu.

CHP, yasa çıkmadan önce cami ve okullara 100 metre mesafedeki satış yerlerinin sadece birinci ve ikinci derece yakınlara devredilebilmesi, aksi takdirde ruhsatın iptal edilmesini öngören düzenlemenin de iptalini istemişti. 

Anayasa Mahkemesi'nin bu itirazları reddetmesinin ardından alkollü içeceklerin satışını düzenleyen yasanın uygulanmasına aynı şekilde devam edilecek. 

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT