1. HABERLER

  2. HABER

  3. Alkol ve Kumara 'Dernek ve Lokal' Kılıfı
Alkol ve Kumara 'Dernek ve Lokal' Kılıfı

Alkol ve Kumara 'Dernek ve Lokal' Kılıfı

Alkol içilmesinin ve kumar oynatılmasının yasak olduğu kahvehaneler, dernek ve lokal kimliği altında hem alkol servisi yapıyor hem gece geç saatlere kadar kumar oynatıyor.

11 Mart 2014 Salı 13:25A+A-

Kahvehanelerde alkolün ve kumarın yasak olması, denetimlerin artması yeni icatlar çıkardı. Özellikle kahvehane olarak açılan ancak yaptığı işin gelirini yetersiz bulan işletmeciler işletmenin kimliğini değiştirerek alkol ve kumar için yeni yollar buluyor. 

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu, gece geç saatlere kadar açık kalabilmesi, denetimsizlik nedeniyle alkol servisi yapılabilmesi, oyun ve kumar oynatılabilmesi nedeniyle kahvehane yerine dernek açılmaya başlandığını savundu.

Ağaoğlu, kahvehane işletmecilerinin yasal düzenlemeler ve denetim azlığı nedeniyle bazı sorunlar yaşadığını dile getirdi.

Dernek olarak kurulan mekanların denetimsizlik nedeniyle zamanla kumar oynanan ve alkol tüketilen mekanlar haline geldiğini iddia eden Ağaoğlu, derneklerde okey ve iskambil gibi oyunların oynatılmasının, alkol tüketilmesinin yasak olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinde bulunan 95 bini aşkın derneğin büyük bölümünün amacı dışına çıktığını öne süren Ağaoğlu, "Gece kapanış saatleri belirlenmeyen derneklerde denetimsizlik nedeniyle yasak olmasına rağmen oyun da oynatılıyor, alkol servisi de yapılıyor. Kanarya sevenler, kuş sevenler derneği gibi isimler altında kurulmasına rağmen amacı dışında hizmet vererek kumar oynatan çok sayıda mekan ortaya çıkmaya başladı" dedi.

Kahvehanelerin yasal olarak oyun oynatılabilen mekanlar olduğunu ancak belirli bir saate kadar hizmet verebildiklerine işaret eden Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Gece geç saatlere kadar açık kalabilmesi, denetimsizlik nedeniyle alkol servisi yapılabilmesi, oyun ve kumar oynatılabilmesi nedeniyle kahvehane yerine dernek açılmaya başlandı. Hatta bazı kahvehaneler kapanarak dernek statüsünde faaliyet göstermeye başladı. 4 bin olan üye sayımız, bin 500'e kadar düştü. Bazı kahvehane işletmecileri, sınırlama ve denetimlerden kaçmak için dernekleşmeye gidiyor."

(DÜNYA BÜLTENİ)

 
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum