1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Al Jazeera Ekibi Halep'te Bombardımana Yakalandı
Al Jazeera Ekibi Halep'te Bombardımana Yakalandı

Al Jazeera Ekibi Halep'te Bombardımana Yakalandı

Suriye'nin Halep kentinde devam eden çatışmaları takip eden Al Jazeera muhabiri ve kameramanı hava bombardımanına yakalandı. Ekip olayı hafif yaralı olarak atlattı.

05 Ağustos 2016 Cuma 15:28A+A-

Suriye'nin en büyük ikinci kenti Halep’te devam eden çatışmaları takip eden Al Jazeera muhabiri Milad Fadıl ve kameraman Muhammed Herbek'in bulunduğu nokta, rejim güçlerinin bombardımanına hedef oldu.

Saldırıyı hafif yaralarla atlatan Fadıl, Halep'in Hamadaniye bölgesinde çekim için bulundukları bölgeye çok sayıda bomba düştüğünü aktardı.

Milad Fadıl Beşşar Esed rejimin Halep'e uyguladığı kuşatmayı kırmak için operasyon başlatan direnişçilerin iki gün önce ele geçirdiği bölgeye dakikada 60 roketin düştüğünü belirtirken, çalıştıkları bölgede en az 150 hava saldırısı sayabildiklerini ifade etti.

Ekip bombardıman nedeniyle 7-8 saat boyunca bölgede mahsur kaldı.

Halep, rejim ile direnişçiler arasında bölünmüş durumda. Kentin batı bölgelerini kontrol eden rejim, 17 Temmuz’da direnişçilerin denetimindeki doğu bölgeleri kuşatma altına almıştı.

Direnişçiler 31 Temmuz'da bu kuşatmayı kırmak için “Büyük Halep Savaşı” isimli bir operasyonu başlattı. Halep'in güneyinde ve güney batısındaki cephelere yüklenen direnişçiler operasyonun ilk iki gününde somut bir ilerleme kaydetti. Ancak Rusya'nın yoğun bombardımanı nedeniyle devam eden operasyonda ilerleme yavaşladı.

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT