1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Akşener’e göre ‘iktidar göç sorununa neden oluyor’
Akşener’e göre ‘iktidar göç sorununa neden oluyor’

Akşener’e göre ‘iktidar göç sorununa neden oluyor’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'deki göç sorununun "bizzat iktidar eliyle tasarlanan, bilinçli bir şekilde kurgulanarak uygulanan kasıtlı bir politikasızlık" olduğunu iddia ederek ırkçı söylemlerine devam etti.

15 Haziran 2022 Çarşamba 14:03A+A-

HAKSÖZ HABER

"Düzensiz göç sorunun muhatabı da sorumlusu da suçlusu da bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır" diyen Meral Akşener, "Sığınmacıları ülkelerine geri göndermenin yegâne yolu da öncelikle bu iktidarı ve Bay Kriz’i evine göndermektir!" diyerek 2023 seçimleri öncesinde popülist ve nefret söylemleriyle kamuoyundan destek talep etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Türkiye’deki ırkçılığı dönük hiçbir söyleme yer vermezken, göçmenlerin zaruri şartlar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda olmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağladı.

Irkçı ve nefret yüklü söylemlerine devam eden Akşener: “Sayın Erdoğan’ın bu devlet ciddiyetinden ve akılcılıktan uzak davranışları; maalesef birçok önemli sorunu da, beraberinde getiriyor.  İçişleri Bakanlığı’na göre, 3 buçuk milyon, Valiye göre, 5 buçuk milyon, Başkasına göre de, 6 milyonu aşan sığınmacının, ülkemizde olması da,  bu sorunların, başında geliyor. Daha, sığınmacıların sayısı konusunda bile, ortak bir karara varılamayan, bir bilgi kirliliği ortamındayız. Bu sığınmacıların, nereden, nasıl, hangi yollarla geldiğine bile, cevap veremeyen bir iktidarla, karşı karşıyayız. Dünya üzerinde görülmemiş plansızlık ve programsızlıktaki bir göç politikasının, daha doğrusu, bir göç politikasızlığının, sonuçlarını yaşıyoruz. Hâlbuki Türkiye, hep bir geçiş yoluydu. Batı’nın uzun zamandır, Türkiye’yi kaçak göçmenler için, bir hendek yapma planı vardı.  Avrupa, geri kabul anlaşmasını, işte bu yüzden Türkiye’ye dayatmıştı.  Ama Ak Parti iktidarına kadar, ülkemizde böyle bir sorun yoktu. Çünkü ülkemizde, bir devlet aklı vardı. Bir devlet politikası vardı. Sağ ya da sol fark etmeksizin, her gelen iktidarın benimseyip, uyguladığı, devletin yıllardır sürdürdüğü, bir göç politikası vardı.  Ancak kendisini devlet yerine koymaya, pek meraklı olan bu arkadaşlar, diğer tüm alanlarda olduğu gibi, göç politikasında da, kurumsal devlet anlayışımızı, yok saydılar. Milletimizin bugün yaşadığı güvensizlik iklimine göz yumdular. Avrupa Birliği’nin geri kabul antlaşmasını imzalayarak; milletimizin çıkarları ile, kendi çıkarları arasında, bir tercihte bulundular.  Ve her zaman olduğu gibi, yine kendi çıkarlarını, yani parayı seçtiler.

Bugün, Türkiye’de bir göç sorunundan bahsediyorsak; öncelikli olarak, mevcut sorunların, bir basiretsizlik veya bilinçsizlik olmadığını, maruz kaldığımız her olumsuzluğun, bizzat iktidar eliyle tasarlanan, bilinçli bir şekilde kurgulanarak, uygulanan, kasıtlı bir politikasızlık olduğunu da, bilmemiz gerekiyor. İşte bu nedenle, düzensiz göç sorunun muhatabı da sorumlusu da suçlusu da bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Yani esas mesele, sığınmacıların kendisi değil, para karşılığı Türkiye’yi hendek ülke yapmayı kabul eden bu iktidarın ta kendisidir. Esas mesele, koltuklarını korumak adına, sığınmacılardan seçmen devşirmeye çalışan, bu kirli zihniyettir. Dolayısıyla sığınmacıları ülkelerine geri göndermenin yegâne yolu da öncelikle bu iktidarı ve Bay Kriz’i evine göndermektir!" dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum