1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Akşener’den kötü niyetli benzetme
Akşener’den kötü niyetli benzetme

Akşener’den kötü niyetli benzetme

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsrail’in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü katliamlara dair yaptığı konuşmada hadsiz ve yakışıksız bir benzetmede bulundu.

18 Mayıs 2021 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Meral Akşener, partisinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısında konuştu. İşgalci İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamları bir kenara bırakan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, işgalci İsrail’in katliamlarının lideri İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzetti. "Sayın Erdoğan'ın İsrailli versiyonu olan Netanyahu" ifadesini kullanan Akşener hakaret minvalinde kullandığı bu söz ile büyük bir tepki çekti.

Ettiği yakışıksız lafın altına kalan Akşener’in benzetmesi partililerce alkışlanırken tarihe kötü bir benzetme olarak geçti. Akşener’in uzun bir süredir cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığı biliniyordu. Akşener uzun bir süredir “anne” figürü ile sempati toplamaya çalışıyor ve seçmeni yakalamaya çalışıyordu. Son zamanlarda özellikle mülteciler ve siyasi tartışmalar ile kendisinin ve partililerinin ne düşündüğü ve nasıl söylemlerde bulunduğu afişe olmaya başladı.

Akşener, partisinin adına yakışır şekilde davranan diğer partililer gibi İYİ Parti’nin “KÖTÜ” siciline yeni bir sayı daha kazandırdı.

Akşener’in tepki çeken sözleri ve konuşması, "Mart ayında İsrail’de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail’in en uzun süreli başbakanı Netenyahu'nun, yeni bir hükümet kurmasına imkan vermedi. İsrail Cumhurbaşkanı da hükümeti kurma görevini, Yeş Atid partisine verdi. Birden bire, İsrailli Arap partileri kritik bir öneme sahip oluverdiler. Çünkü hükümet ortağı olma, yeni iktidarı belirleme ihtimalleri doğdu. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan, Benyamin Netenyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı. Önce Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra kışkırtmaları yaşandı. Ardından Gazze’ye operasyon başladı. İsrailli Arap partileri de yaşananlara tepki olarak koalisyon görüşmelerinden çekildi. Kim kazandı? Savaş tüccarları, koltuk meraklıları, değişim istemeyen statükocular kazandı. Kim kaybetti? İsrail’de yaşayan Araplar kaybetti. Gazze’deki siviller, kadınlar ve çocuklar kaybetti. İsrail demokrasisi kaybetti."

HABERE YORUM KAT

12 Yorum