1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Akit‘in hukuktan anladığı!
Akit‘in hukuktan anladığı!

Akit‘in hukuktan anladığı!

Yeni Akit Ali Bulaç’ın mağdur edildiği gerçeğini kabul edememiş!

09 Haziran 2021 Çarşamba 18:34A+A-

HAKSÖZ HABER

Ali Bulaç, Türkiye İslamcılığının yetiştirdiği önemli isimlerden birisidir. Her konuda hak vermeniz, haklı bulmanız gerekmez ama İslamcı olmayanlar için bile İslamcılık denildiğinde akla gelen isimlerin başındadır.

Bu yönüyle Ali Bulaç’ın hatırası elinizin tersiyle itebileceğiniz bir şey değildir! Onu eleştirebilir hatta kızabilirsiniz ama Ali Bulaç’ı yok saymak bir bakıma kendi geçmişinizi yok saymaktır…

Ali Bulaç yargılandığı darbe davaları sebebiyle mağdur olduğunu öne sürerek AİHM’e açtığı davada haklı bulundu. AİHM tarafından 'hak ihlali' olduğu gerekçesiyle Bulaç’a 12 bin 240 euro tazminat ödenmesi kararı verildi.

Bu durum yıllardır İslami kesime hitap eden Yeni Akit’i çok rahatsız etmiş. “AİHM eski zaman yazarı Ali Bulaç'a tazminat ödenmesine hükmetti! Bir de afiyetle para yiyecek” başlıklı haber Yeni Akit'in hukuktan ne anladığını da gözler önüne seriyor!

Türkiye’deki mahkemeler Ali Bulaç’ın 2018’de tutuksuz yargılanmasına uygun bulurken mahkumiyet kararı da Yargıtay tarafından bozulmuş yeniden yargılama kararı verilmişti. Türkiye’deki süreç Ali Bulaç’ın lehine giderken AİHM’nin verdiği hak ihlali kararı çok şaşılacak bir durum ile karşı karşıya olunmadığını gösteriyor.

Durum böyleyken, “Bir de 12 bin 240 euoruyu afiyetle yiyecek!” gibi bir cümlenin geçtiği haberi Kemalist yayın organlarında görsek şaşırmayacağız ancak Yeni Akit’in bu yaptığını izah etmek mümkün değil ne yazık ki! Hatasından dönen insanları affetme erdemini gösteremeyip bir de nefret ve kin kusan bir haber yazmak camiamızın hasletleriyle örtüşmüyor!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

18 Yorum