1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Akar Rusya'yı Yalanladı: Uyarılarımıza Rağmen Askerlerimiz ve Ambulanslarımız Vuruldu
Akar Rusya'yı Yalanladı: Uyarılarımıza Rağmen Askerlerimiz ve Ambulanslarımız Vuruldu

Akar Rusya'yı Yalanladı: Uyarılarımıza Rağmen Askerlerimiz ve Ambulanslarımız Vuruldu

Akar, İdlib'de yaşanan son saldırılara ilişkin Rusya tarafından yapılan açıklamaları tekzip ederek “Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya'nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir” dedi.

28 Şubat 2020 Cuma 12:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün gece yaşanan İdlib'deki saldırıların ardından başlatılan operasyonda 309 rejim askerinin ve onlarca rejim silah sisteminin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Rusya sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye'nin kendilerine bilgi vermediğini söylemiş ve saldırıdan mesul olmadığını açıklamıştı. İlgili haber için tıklayınız.

Akar Rusya'nın iddialarını da yalanlayarak Rusya'ya bilgi verildiğini, ilk atış sonrası tekrar uyarı yapılmasına rağmen ambulansların dahi hedef alındığını söyledi.

200'ü aşkın noktanın ağır ateş altına alındığını söyleyen Akar, 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17 ve bir SA-22 hava savunma sisteminin etkisiz hale geldiğini anlattı.

Dün gece Rusya destekli rejim güçleri Türkiye'ye ait bir kontrol noktasına saldırmış ve 33 asker şehit olmuştu.

Saldırı sonrası Erdoğan ve kurmayları Beştepe'de 6 saatlik bir toplantı yapmış, Akar da Suriye ile sıfır noktasında operasyonu yürütmüştü.

AA'da yer alan habere göre Akar biraz önce yaptığı açıklamada: "Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla 200’ü aşkın rejim hedefi ağır ateş altına alındı. Atışlar sonucu 5 helikopter, 23 tank, 23 top ve obüs, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi."dedi.

Akar, şunları kaydetti: "Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya'nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir. İlk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen saldırı devam etmiş, bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur. Bu saldırı sırasında birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grubun bulunmadığını belirtmek isterim."

AA'nın paylaştığı videoda rejim unsurlarının etkisiz hale getirilişi gözler önüne seriliyor:

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT