1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Partili Vekiller Tam Kadro Meclis'te
AK Partili Vekiller Tam Kadro Meclis'te

AK Partili Vekiller Tam Kadro Meclis'te

Hac farizasını yerine getirdikten sonra başlarını örten 3 milletvekilinin Meclis'e gelişlerinde, Bakanlar Kurulu üyeleri ve AK Partili milletvekilleri yalnız bırakmayacak.

30 Ekim 2013 Çarşamba 02:43A+A-

Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar'ın Meclis'e başörtülü olarak gireceklerini açıklamaları AK Parti'yi harekete geçirdi. AK Parti başörtüsüyle Meclis çalışmalarına katılacak olan milletvekillerini yalnız bırakmayacak. CHP'li milletvekillerinin başörtüsüyle gelecek milletvekillerine yönelik olası olumsuz söz ve davranışlarına karşı arkadaşlarına destek verecek.

TALİMAT ERDOĞAN'DAN

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Meclis'te başörtülü arkadaşlarına destek verecek olan AK Partili milletvekilleri, Genel Kurul'un açılışından kapanışına kadar Meclis'ten ayrılmayacak. Başbakan Erdoğan'ın Perşembe gününe program koymadığı ve TBMM çalışmala-rına katılabileceği belirtildi. Bugün İzmir'de yapılacak İktisat Kongresi'ne katılacak olan Erdoğan yarınki mesaisini Ankara'da sürdürecek.

GENEL KURUL'A HİTAP EDEBİLİRLER

Dalbudak, Samancı ve Beyazıt, Genel Kurul görüşmelerinde arzu etmeleri halinde Meclis'teki milletvekillerine hitap edecekler. Başörtüsüyle Meclis çalışmalarını yürütecek olan Dalbudak, Samancı ve Kaçar'ın gündem dışı konuşma yapmaları bekleniyor.

CHP KÜRSÜ İŞGAL EDEBİLİR

Başörtüleriyle Meclis çalışmalarını katılacaklarını açıklayan milletvekillerine yönelik CHP'nin nasıl bir tepki vereceği de yarın ortaya çıkacak. CHP'nin kürsü işgali, şapka giyme, sıra kapaklarına vurarak konuşturmama gibi eylem yapmaları bekleniyor.

O bizim geçmişteki utanç sayfamızdır

TBMM çalışmalarına başörtüsü ile katılacağını açıklayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, 'Hac'da söz verdik, tövbe ettik, sözümüzü yerine getiriyoruz. Orada bizi tekrar formatlıyorlar. Geçmişe dair hiç bir şeyi hatırlamıyorsun, silmişsin, bitmiş. Yeni hayatımı çok kolay benimsedim ve da bundan dolayı çok mutluyum' dedi. Boynuna taktığı fuları başına taktığını belirten Kaçar, 'Ama bunu başıma takarak bütün oldum. O maneviyatı, gücü hissediyorum, eksiğimdi, tamamlandığımı hissediyorum. Oğlum bana 'anne çok güzelsin' dedi, bu da beni çok mutlu etti' dedi. Kaçar, 'Hac'da başörtüsüne girdiniz. Meclis çalışmalarına başörtüsü ile mi katılacaksınız?' sorusuna, 'Kesinlikle böyle devam edeceğim. Hacca gidip oradaki atmosferi soluyup da tekrar gelip açmak çok zor' yanıtını verdi. '1999'da Merve Kavakçı'nın Genel Kurul'da protesto edildiğinin' anımsatılması üzerine Kaçar, 'O bizim geçmişteki utanç sayfamız, kötü ve olmaması gereken bir hatıra' değerlen-dirmesinde bulundu.

Sonuna kadar orada olacağız

Geçmişte başörtülü milletvekili Merve Kavakçı'ya Meclis'te gösterilen tepkiler hafızalardaki yerini korurken, 3 AK Parti'li kadın vekile, Meclis'e gelişleri sırasında başta kendi partisinin mensupları olmak üzere başörtüsü konusunda özgürlükleri savunan milletvekilleri destek olacak. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, arkadaşlarının kararına saygı duyduklarını ve Meclis'te olumsuz bir durum yaşanacağını düşünmediğini dile getirdi. Komisyonun Başkanvekili AK Parti'li Öznur Çalık da 'Bundan sonra hiç kimse kadınların kılığı kıyafeti üzerinden siyaset yapmayacak, dini inançların ve özgürlüklerin yaşanmasına engel olamayacaktır. İlk andan itibaren herhangi bir olumsuzluk olması halinde biz her halukarda üstümüze ne düşüyorsa yapacağız, sonuna kadar orada olacağız' diye konuştu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ise milletvekillerinin başörtüsü ile ilgili aldıkları kararı inanç özgürlüğü olarak değerlendirdiklerini belirterek, 'Özgürlüklerin önüne geçilmemeli' dedi.

 

HABERE YORUM KAT