1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Parti Gençliğinden "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" Etkinliği
AK Parti Gençliğinden "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" Etkinliği

AK Parti Gençliğinden "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" Etkinliği

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi, "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" sloganıyla hayata geçirdiği gezici Aşevi Tırıyla ilgili bir video yayınladı.

12 Temmuz 2015 Pazar 18:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan 2 binden fazla Suriyeliye iftar yemeği vererek başlayan "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" etkinliği Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı sınır illerinde devam ediyor.

AK Parti Gençlik Kollarının bu çalışmasına AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Doğan da eşlik etti.

Proje Koordinatörü AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, Reyhanlı’da düzenlenen iftar yemeği öncesinde yaptığı değerlendirmede; “Biz herkesi kimliğini sormadan Türkiye'ye kabul ediyoruz. Herkese karşı Ensarlık vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ensarlık vazifemizde ısrarcı olacağımızı, burada yaptığımız faaliyetle göstermeye çalışıyoruz. Yarın Suriye'de olaylar bittiğinde, Suriyelilerin gözlerinin içine bakabilecek tek ülke Türkiye'dir" dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Alğan, gezici aşevinin Hatay'dan başlayıp Mardin'e kadar sınırdaki kamplarda yaşayan insanlara iftar yemeği dağıtacağını belirtti. Türkiye'de birçok sığınmacının yaşadığını hatırlatan Alğan, "Zalimler Farklı, Ensar Aynı" sloganıyla ilgili şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki sığınmacılar, farklı zalimlerden kaçarak Türkiye'ye geldiler. Reyhanlı'daki Sünni Arap kardeşlerimiz, rejimin hava bombardımanından kaçtı. Yayladağı'ndaki Türkmen kardeşlerimiz yine Esed rejiminden kaçtı. Suruç'takiler DAEŞ'ten, Tel Abyad'daki kardeşlerimiz de PYD'nin oradaki demografiyi değiştirmek istemesinden dolayı mağdur oldukları için kaçtılar. Biz herkesi kimliğini sormadan Türkiye'ye kabul ediyoruz. Herkese karşı Ensarlık vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ensarlık vazifemizde ısrarcı olacağımızı, burada yaptığımız faaliyetle göstermeye çalışıyoruz. Burada bugün yaklaşık 2 bin 500 kişiye yemek dağıttık. AK Parti'nin gençlik kolları, eline geçen her fırsatta Suriyelilerle dayanışmayı kendine vazife edinmiştir. Yarın Suriye'de olaylar bittiğinde Suriyelilerin gözlerinin içine bakabilecek tek ülke Türkiye'dir.

PYD'nin hocası, Baas rejimidir

"PYD'nin Tel Abyad'da Türkmen ve Arapları kabul etmemesinin izah edilir bir durum olmadığını dile getiren Alğan, Suriye'nin demografisinin aynı kalması gerektiğini kaydetti. Alğan, "Daha önce Baas rejiminin yapıp, büyük acılar yaşattığı bir vakaydı bu. PYD de hocasının Baas olduğunu çok iyi kanıtlıyor. Zamanında Suriyeli Kürtler de bu göç politikasına maruz kaldılar" diye konuştu.

zalimler-farkli-ensar-ayni.jpg

Türkiye'nin, Suriye'deki savaşın başından bu yana acıda seçici davranmadığını belirten "Zalimler Farklı, Ensar Aynı” Proje koordinatörlerinden AK Parti Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler, “Hümanizmle, insan haklarıyla, demokrasiyle ün salmış batılı ülkelerin, ülkelerine sığınmacı alacakları zaman onun mesleğine ve zenginliğine baktıklarını söyledi. Güler, "Onlar bu kişileri de sayıyla alıyorlar. Türkiye asla böyle bir şey yapmadı. Kapılarını dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese açtı" dedi.

HABERE YORUM KAT